Gå direkt till innehåll
Svensk Fastighetsförmedling efterlyser årets Bohjälte

Pressmeddelande -

Svensk Fastighetsförmedling efterlyser årets Bohjälte

Syftet med Bohjälte är att uppmärksamma vikten av att göra goda insatser för varandra i vardagen. En Bohjälte kan exempelvis vara en person som hjälpt sin granne att lägga om taket, en familj som under en vinter lånat ut sin sommarstuga till en hemlös eller ett barnbarn som hjälpt sin farmor med husbestyren.

Till skillnad från förra året, då hjältar eftersöktes i tio städer, har nu svenska folket möjlighet att nominera Bohjältar över hela landet. När nomineringen är avslutad utser en jury tio finalister som går vidare till omröstningen, därefter får svenska folket rösta på den person de tycker ska bli Bohjälte 2013.

– Med Bohjälte vill vi inspirera till ett Sverige där man bryr sig om sina medmänniskor. Förra året fick vi in många fina nomineringar från de olika städerna och vi såg hur mycket godhet det finns i vårt avlånga land. I år utökar vi sökspannet och låter personer över hela Sverige nominera sina Bohjältar. Vi ser fram emot att få lyfta fram ännu fler hjältar som tagit ställning för solidaritet och vardagsmod, säger Peeter Pütsep, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Förra årets Bohjälte blev Halmstadsbon Carina Lennartsson. Hon nominerades efter att ha tagit hand om sin grannes trädgård och stuga då de drabbades av cancer i familjen. För att ha visat medmänsklighet och hjälpt en familj i en svår situation utsågs Carina den 4 oktober 2012 till Svensk Fastighetsförmedlings första Bohjälte.

Så utses Bohjälte 2013

Via www.bohjalten.se kan vem som helst nominera sin Bohjälte. Nomineringsperioden pågår från
12 september till 4 oktober 2013. När nomineringen är avslutad utser en jury, beståendes av bland andra förra årets vinnare Carina Lennartsson, tio finalister som går vidare till en omröstning. Mellan den 11 och 25 oktober har svenska folket möjligheten att rösta fram den finalist de tycker förtjänar att bli Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2013. Vinnaren av Bohjälte 2013 får, utöver äran, välja en valfri välgörenhetsorganisation (i sin stad) som erhåller 10 000 kronor från Svensk Fastighetsförmedling AB. Vinnaren får även 5 000 kronor i resecheckar. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.


För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 070-298 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se


Ämnen

Taggar


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DNB. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2012 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 28 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 44 miljarder kronor.

År 2012 mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare i employer branding-företaget Universums årliga undersökning. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare. Läs mer på svenskfast.se.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt Vd 0763 010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige