Gå direkt till innehåll
Svensk Fastighetsförmedling i topp när Sveriges bästa arbetsgivare rankas

Pressmeddelande -

Svensk Fastighetsförmedling i topp när Sveriges bästa arbetsgivare rankas

När medarbetarna själva får betygsätta sina arbetsplatser placerar sig Svensk Fastighetsförmedling i toppskiktet både när det kommer till att vara Sveriges bästa, och mest rekommenderade arbetsgivare, det visar en undersökning från Universum.

– Att ha nöjda medarbetare som dessutom rekommenderar oss som arbetsplats är enligt mig det finaste betyget man kan få. Jag ser det också som ett kvitto på att vårt omfattande arbete med att alltid ha medarbetar- och kompetensutvecklingsfrågor högst upp på agendan ger resultat, säger Malin Silander, Head of People and Culture på Svensk Fastighetsförmedling.

Enligt Universum är trygghet medarbetarnas starkaste association till sin nuvarande arbetsgivare, men ser man till företagen på topp 10-listan är det nytt för i år att både involvering och innovation utmärker sig som den andra och tredje starkaste associationen. Malin Silander menar att det inte är förvånande att det är just involvering och innovation som värderas högst efter trygghet.

– En arbetsplats som på riktigt involverar medarbetarna i affären leder automatiskt till en hög grad av innovation. Det har vi sett prov på under vår över 80-åriga historia där vi varit först med både kvinnliga mäklare, söndagsvisningar och digitala visningar. Vi är också övertygade om att lusten och engagemanget ökar om fler får vara med och dela på framgångarna, därför har vi nyligen fattat beslut om att bjuda in alla medarbetare i hela företaget, över 1200 personer, till att bli delägare, säger Malin Silander.

I år har Universum adderat ytterligare en ranking, "Sveriges Mest Rekommenderade Arbetsgivare", som är baserad på medarbetarnas vilja att rekommendera arbetsgivaren till sina vänner. Även på den rankingen placerar sig Svensk Fastighetsförmedling på topp 10-listan med en sjätteplats.

Den fullständiga ranken och mer information om undersökningen hittar du här.

Om Universum och rankingen:

Undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare genomförs bland en organisations egna medarbetare och avslöjar hur de bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån tre perspektiv:

  1. Intern identitet (associationer till sin arbetsgivare)
  2. Nöjdhet och rekommendation
  3. Lojalitet

Resultatet baserar sig på svar från 9.572 personer som har fått ta ställning till hur väl de trivs hos sin arbetsgivare och vad som ger dem lust att gå till jobbet. Svaren på de olika perspektiven vävs ihop till ett indexvärde, utifrån indexvärdet rankas olika arbetsgivare och skapar rankinglistan ”Sveriges Bästa Arbetsgivare”. Undersökningen genomfördes mellan oktober 2019 – juni 2020.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Kaisa Lundberg

Kaisa Lundberg

Presskontakt PR & Communications Specialist 070-7898821
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165
Jennie Skogsborn Missuna

Jennie Skogsborn Missuna

Presskontakt CXO 073-152 46 50

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige