Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svensk Fastighetsförmedlingsgruppen stärker sitt engagemang i House:ID i en rekordstor investeringsrunda

I en investering som speglar förtroendet för den framväxande potentialen hos House:ID, fortsätter Svensk Fastighetsförmedlingsgruppens att investera House:ID. Detta ökar gruppens engagemang och ägande i företaget som har demonstrerat en imponerande tillväxt på nästan 400% år för år.

Som ett led i denna investering kommer även en inlösen av befintliga aktier att genomföras, vilket skapar en stabilare grund och bättre förutsättningar för bolagets fortsatta expansion.

- Vi är övertygade om att detta steg kommer att möjliggöra en ännu snabbare och mer innovativ tillväxt för House:ID i den kommande perioden. Vi tror att House:ID kommer att vara standarden för digitala tjänster för att ta hand om och utveckla ditt hem framöver, säger Liza Nyberg VD på Svensk Fastighetsförmedlingsgruppen.

- Vår koncern har ett tydligt fokus på att utveckla erbjudanden som leder till att vi kan skapa ett hållbart boendeliv för våra kunder och en stor del av det handlar om att skapa och driva innovationer som tydligt bidrar till det.

- Vi ser det som viktigt då House:ID är, och ska förbli, en neutral plattform där alla leverantörer till bostaden kan hjälpa bostadsägare och varandra. Vi på Svensk Fastighetsförmedlingsgruppen är övertygade om att detta partnerskap kommer att bära frukt i form av innovationer och en fortsatt stark tillväxtkurva för House:ID, vilket skapar ett ökat värde för alla inblandade parter.

  Engagemanget i House:ID och köpet av Ordna Bolån är en del av koncernens vision kring att utveckla tjänster kring hela boendet.

  Efter den nya emissionen är grundarna fortsatt största ägare i bolaget.

  Ämnen

  Kategorier


  Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

  Kontakter

  Henrik Freudenthal

  Henrik Freudenthal

  Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22

  Vi skapar hållbara boendeliv

  Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. Under 2023 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 20 000 bostäder till ett värde av 51 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

  Svensk Fastighetsförmedling
  Vasagatan 28
  11120 Stockholm
  Sverige