Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Torbjörn Eriksson är Karlstads Bohjälte 2012

Karlstads Bohjälte 2012 heter Torbjörn Eriksson, frontperson för Orrholmens garagegrupp. Torbjörn tog en stabil seger med hela 280 röster i den omröstning som avslutades i söndagskväll.

Den 17 juli startade jakten på Karlstads Bohjälte 2012. Sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Karlstadsborna att nominera personer som förtjänar att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor. I går utsågs Karlstads egen Bohjälte Torbjörn Eriksson och Orrholmens garagegrupp. Torbjörn själv tror att nyckeln till hans utnämning är att Orrholmens garagegrupp har varit inkluderande och fått boende i Orrholmen att engagera sig och se de positiva värdena i sitt boende.

– Det är väldigt roligt att få den här utmärkelsen och det känns verkligen som ett kvitto för att vårt arbete varit uppskattat. Anledningen till att Orrholmens garagegrupp varit framgångsrik är att vi lyckats få boende i området att känna sig som en del i projektet genom att exempelvis använda kultur och konst. Tillsammans har vi därför kunnat förvandla ett tråkigt grått garage till en samlingsplats där man kan umgås och trivas tillsammans, berättar Torbjörn Eriksson, Karlstads Bohjälte 2012.

– Torbjörn Eriksson och Orrholmens garagegrupp är ett utmärkt exempel på en insats värdig en Bohjälte. Genom detta initiativ har de skapat en långsiktig förändring av bostadsområdet som verkligen främjat samhörigheten samtidigt som det blivit ett välkommande projekt för alla boende – såväl nya som gamla, säger Peter Wingqvist, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling i Karlstad.

I går prisades Torbjörn Eriksson och Orrholmens garagegrupp för sina insatser vid en ceremoni i Svensk Fastighetsförmedlings Bobutik på Drottninggatan 10. Som en av tio lokala Bohjältar runt om i landet kommer Torbjörn Erikssons Bohjälte-insats också att nomineras till Svenska Hjältar.

Dessutom går han nu vidare till ett juryförfarande där en riksjury väljer ut Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012..

– Detta känns fantastiskt och förhoppningsvis kan vi också inspirera andra att ta efter vårt exempel. Det går att göra mycket med små medel, avslutar Torbjörn Eriksson.

Nomineringen som gjorde Torbjörn Eriksson och Orrholmens garagegrupp till Karlstads Bohjälte:
En mer lämplig kandidat till Bohjälte än Orrholmens garagegrupp, med Torbjörn Eriksson i spetsen, kan det inte finnas. Orrholmsgaraget är ett stort och mycket uppskattat projekt där alla i området målade och dekorerade ett underjordiskt garage. Miljön där var tidigare både otrevlig och farlig, men idag är det trivsamt och uppskattat.


Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Karlstad. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.

Om fortsättningen av Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
I går korades tio lokala Bohjältar på olika orter runt om i landet. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Den övergripande vinnaren presenteras torsdag den 4 oktober. Samtliga tio lokala Bohjältar nomineras också till Svenska Hjältar.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Peter Wingqvist, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Karlstad
Telefon: 0708 - 33 03 43
E-post: peter.gavle@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702 - 98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Taggar


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt Vd 0763 010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Relaterat material

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige