Följ Svensk Fastighetsförmedling

Triss i Malmöbor i Sveriges Bohjälte 2013

Pressmeddelande   •   Okt 16, 2013 14:27 CEST

Sedan den 12 september har svenska folket haft möjlighet att nominera Bohjältar – personer som har gjort goda gärningar för sina medmänniskor inom boendeområdet. Efter att nomineringsfasen nyligen avslutats, presenteras nu de tio finalister som har chansen att bli Sveriges Bohjälte 2013. Tre av dessa är från Malmö.

I mitten av september gick startskottet för Bohjälte 2013 – ett initiativ som Svensk Fastighetsförmedling ligger bakom och där syftet är att uppmärksamma vardagshjältar som gjort goda insatser för andra i vardagen. 

Under nomineringsperioden har många fina bidragit kommit in. Efter att juryn, som består av förra årets Bohjälte Carina Lennartsson samt representanter från Svensk Fastighetsförmedling, gått igenom samtliga nomineringar har nu tio finalister runtom i landet utsetts. 

Av de tio finalisterna är hela tre stycken från Malmö: Hans Ahlborg, Åsa Bladh och Sebastian Idzaksson. De har alla nominerats för att ha hjälpt vänner och grannar när de behövts som allra mest.

Sebastian Idzaksson nominerades exempelvis av sin före detta svärmor för sin hjälteinsats då han räddade två människor från att drunkna när en husbåt kantrade. För Sebastian var det en självklarhet att dyka ner i det kalla vattnet och hjälpa personerna inne i husbåten.
– När jag hörde folk skrika i panik så tänkte jag inte så mycket, instinkten tog över och jag sprang allt vad benen orkade. Jag tror egentligen att vem som helst hade gjort det jag gjorde. Det känns förstås ändå väldigt roligt att ha blivit en av finalisterna i Bohjälte och jag hoppas att min insats kan inspirera andra att våga hjälpa sina medmänniskor. Det måste inte vara på liv och död, små saker gör också skillnad i vardagen, säger Sebastian. 

Fram till och med den 25 oktober har svenska folket möjlighet att rösta på den finalist som de tycker förtjänar titeln Sveriges Bohjälte 2013. Röstningen sker på www.bohjalten.se. Vinnaren presenteras den 1 november och får – utöver äran – välja en valfri välgörenhetsorganisation i sin stad som erhåller 10 000 kronor från Svensk Fastighetsförmedling AB. Den vinnande Bohjälten får även 5 000 kronor i resecheckar.

Så löd nomineringen om Sebastian:
”Sebastian jobbar som hamnkapten i Malmö och när en husbåt, fylld med festande människor, kantrade i hamnen reagerade Sebastian direkt. Han dök ner i vattnet och räddade bartendern på festen samt en kvinna som var instängd på toaletten. Utan Sebastians hjälp hade ingen av dem överlevt. Han är en riktig hjälte!

Så löd nomineringen om Hans Ahlborg:
”Jag vill nominera Hans till Bohjälte 2013. När jag gick igenom en livskris på grund av en jobbig skilsmässa öppnade Hans upp sitt hem för mig och mina tre döttrar. Utan någon som helst tvekan tog han själv det minsta rummet i lägenheten, flyttade upp sina möbler på vinden, och lät mig och barnen ha resten av lägenheten. Under ett helt år bodde vi hemma hos Hans, tills vi hittade en egen lägenhet. Det finns nog inte många skulle öppna upp sitt hem för en mamma med tre barn under så lång tid och försaka sitt eget privatliv på detta vis. Hans är min Bohjälte för evigt!”

Så löd nomineringen om Åsa Bladh:
”Jag vill hylla min granne Åsa. Hon är rörelsehindrad men ändå lagar hon mat fem dagar i veckan som räcker till 25-30 personer. Maten säljer hon sedan till självkostnadspris till äldre personer som inte har möjlighet att laga mat själva. Hon gör detta helt ideellt och den enda betalningen hon får är eventuellt en middag om det blir något över. Åsa är väl värd att kallas en Bohjälte.”

Samtliga finalister i Bohjälte 2013 (utan inbördes ordning):
Sebastian Idzaksson, Malmö
Anny Bergman, Hudiksvall
Åsa Bladh, Malmö
Ulf Johansson, Åkersberga
Susanne Bohman, Göteborg
Hans Ahlborg, Malmö
Anders Hansson, Söderhamn
Marco Briones, Norrköping
Linda Ekenberger, Skarpnäck
Olle Fjordgren, Lysekil

Om Bohjälte 2013
www.bohjalten.se har svenska folket kunnat nominera sina Bohjältar. Nomineringsperioden pågick från 12 september till 7 oktober 2013. När nomineringen avslutades utsåg en jury, beståendes av bland andra förra årets vinnare Carina Lennartsson, tio finalister som nu går vidare till en omröstning. Mellan den 11 och 25 oktober har man möjlighet att rösta fram den finalist som man tycker förtjänar att bli Sveriges Bohjälte 2013. Röstningen sker på www.bohjalten.se. Vinnaren av Bohjälte 2013 får, utöver äran, välja en valfri välgörenhetsorganisation (i sin stad) som erhåller 10 000 kronor från Svensk Fastighetsförmedling AB. Vinnaren får även 5 000 kronor i resecheckar. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

För kontaktuppgifter till Bohjältarna eller ytterligare information, kontakta: 
Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 070-298 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Martin Filipsson, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling i Malmö
Telefon: 0708-23 82 04
E-post: martin.filipsson@svenskfast.se

Följ oss gärna på:
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#
svenskfastinstagram
@svenskfast

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DNB. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2012 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 28 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 44 miljarder kronor.

År 2012 mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare i employer branding-företaget Universums årliga undersökning. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare. Läs mer på svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.