Följ Svensk Fastighetsförmedling

Två Stockholmare tävlar om att bli Sveriges Bohjälte 2013

Pressmeddelande   •   Okt 16, 2013 14:23 CEST

Sedan den 12 september har svenska folket haft möjlighet att nominera Bohjältar – personer som har gjort goda gärningar för sina medmänniskor inom boendeområdet. Efter att nomineringsfasen nyligen avslutats, presenteras nu de tio finalister som har chansen att bli Sveriges Bohjälte 2013. Två av dessa är från Stockholmsområdet.

I mitten av september gick startskottet för Bohjälte 2013 – ett initiativ som Svensk Fastighetsförmedling ligger bakom och där syftet är att uppmärksamma vardagshjältar som gjort goda insatser för andra i vardagen. 

Under nomineringsperioden har många fina bidragit kommit in. Efter att juryn, som består av förra årets Bohjälte Carina Lennartsson samt representanter från Svensk Fastighetsförmedling, gått igenom samtliga nomineringar har nu tio finalister runtom i landet utsetts. 

Av de tio finalisterna är två stycken från Stockholmsområdet: Linda Ekenberger från Skarpnäck och Ulf Johansson från Åkersberga. De har nominerats för att ha hjälpt vänner och grannar när de behövts som allra mest. Ulf Johansson nominerades exempelvis av sina grannar för att han ställer upp på dem i vått och torrt.

– Jag trodde att någon skämtade med mig när jag fick veta att jag var nominerad! Att någon skulle se mig som en Bohjälte, det trodde jag aldrig. Jag måste nog ringa min granne Anna och tacka henne. Att hjälpa till när någon behöver det har jag alltid sett som en självklarhet. Jag tror jag är sådan av naturen, säger Ulf.  

Fram till och med den 25 oktober har svenska folket möjlighet att rösta på den finalist som de tycker förtjänar titeln Sveriges Bohjälte 2013. Röstningen sker på www.bohjalten.se. Vinnaren presenteras den 1 november och får – utöver äran – välja en valfri välgörenhetsorganisation i sin stad som erhåller 10 000 kronor från Svensk Fastighetsförmedling AB. Den vinnande Bohjälten får även 5 000 kronor i resecheckar.

Så löd nomineringen om Ulf: ”Vår granne Ulf är en riktig klippa! Dagen innan midsommar upptäckte vi att vår båt låg upp och ner vid bryggan. När Ulf hörde talas om det kom han med rep och stövlar. Och när det inte hjälpte med endast stövlar, då tog Ulf av sig byxorna, klev ner på botten och vände båten rätt. När vi sedan planerade att såga ner några tallar kom Ulf med spännband och nyslipad motorsåg och tog kommandot. Om det har snöat och vi kommer ut på morgonen så har Ulf redan skottat vår uppfart. Om huslarmet går, då är Ulf där och tittar till. Om postlådan behöver tömmas, då kommer Ulf till undsättning. Ulf hjälper oss med allt och enligt mig är han en riktig Bohjälte!

Så löd nomineringen om Linda: ”När ett helt kvarter i vårt bostadsområde brann ner organiserade Linda hela solidaritetsarbetet. Hon hjälpte de branddrabbade med kläder, husgeråd, pengar samt en plats att samlas för att få tröst och hopp. Det är en Bohjälte för mig!

Samtliga finalister i Bohjälte 2013 (utan inbördes ordning):
Sebastian Idzaksson, Malmö
Anny Bergman, Hudiksvall
Åsa Bladh, Malmö
Ulf Johansson, Åkersberga
Susanne Bohman, Göteborg
Hans Ahlborg, Malmö
Anders Hansson, Söderhamn
Marco Briones, Norrköping
Linda Ekenberger, Skarpnäck
Olle Fjordgren, Lysekil

Om Bohjälte 2013
www.bohjalten.se har svenska folket kunnat nominera sina Bohjältar. Nomineringsperioden pågick från 12 september till 7 oktober 2013. När nomineringen avslutades utsåg en jury, beståendes av bland andra förra årets vinnare Carina Lennartsson, tio finalister som nu går vidare till en omröstning. Mellan den 11 och 25 oktober har man möjlighet att rösta fram den finalist som man tycker förtjänar att bli Sveriges Bohjälte 2013. Röstningen sker på www.bohjalten.se. Vinnaren av Bohjälte 2013 får, utöver äran, välja en valfri välgörenhetsorganisation (i sin stad) som erhåller 10 000 kronor från Svensk Fastighetsförmedling AB. Vinnaren får även 5 000 kronor i resecheckar. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

För kontaktuppgifter till Bohjältarna eller ytterligare information, kontakta:
Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 070-298 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Följ oss gärna på: 
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#
svenskfastinstagram
@svenskfast

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DNB. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2012 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 28 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 44 miljarder kronor.

År 2012 mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare i employer branding-företaget Universums årliga undersökning. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare. Läs mer på svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument