Följ Svensk Fastighetsförmedling

Eddy Löjdkvist Årets Mäklarprofil 2012

Nyhet   •   Nov 19, 2012 10:42 CET

Vid Mäklarsamfundets årsmöte i Ronneby Brunn presenterades i fredags vinnaren till utmärkelsen Årets Mäklarprofil 2012. Priset gick till Eddy Löjdkvist för hans initiativ till införandet av ”Accepterat pris”, ett förändrat arbetssätt för hela branschen när det gäller prissättning av bostäder. ”Accepterat pris” genomfördes först i Stockholms innerstad, därefter i hela Stockholms län och från årsskiftet även i Göteborgs kommun. Eddy blev inte bara utsedd till Årets Mäklarprofil utan fick dessutom ta emot Mäklarsamfundets ”Förtjänsttecken”, även det för sitt arbete med införandet av ”Accepterat pris”.

Juryns motivering Årets Mäklarprofil:
”Eddy Löjdkvist har utnämnts till Årets Mäklarprofil för att han med uthållighet och engagemang tagit initiativet till ”Accepterat pris”, och därmed drivit fram en branschöverenskommelse som blivit praxis i hela Storstockholm och som nu införs även i Göteborg. Eddy är uppskattad hos både kunder, kollegor och konkurrenter för sin breda kunnighet inom alla områden: ekonomi, juridik, sälj, förhandlingsteknik med mera. Allt han säger och gör är genomtänkt på ett etiskt och moraliskt plan. Eddy Löjdkvist är därför en god förebild, som har stärkt förtroendet för hela kåren.”

- Jag är naturligtvis väldigt stolt! Och det känns mycket bra att ha åstadkommit den förändring som vi lyckades med genom att driva igenom ”Accepterat pris”, säger Eddy Löjdkvist. ”Accepterat pris” har varit och är till god nytta både för kunder och mäklare.

- Det är oerhört roligt att Eddy vinner det här priset. Han har med stor hängivenhet och uthållighet aktivt arbetat för att öka mäklarbranschens trovärdighet och anseende genom att vara den drivande personligheten bakom införandet av ”Accepterat pris”. Det som är särskilt unikt är att i stort sett hela branschen samlats kring och enats i en för oss mycket central fråga och i det arbetet hade Eddy en oerhört central roll, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Om Årets Mäklarprofil
Priset går till någon som är en bra förebild för branschen och som jobbar i linje med Mäklarsamfundets värderingar. Det behöver inte vara en fastighetsmäklare utan kan vara någon som arbetar i branschen. Priset är ett sätt att lyfta fram Mäklarsamfundets värderingar, etiska regler och målsättningar.

Jurydeltagare: fastighetsmäklaren Solweig Lindéll-Sohlberg, läraren Mats Lövgren, coachen Krister Stånggren och Mäklarsamfundets kundombudsman, Titti Öhrn.

Om Mäklarsamfundets förtjänsttecken:
Delas ut av Mäklarsamfundets styrelse för förtjänstfullt arbete till gagn för den svenska mäklarkåren.

Läs mer om Årets Mäklarprofil här.