Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Eddy Löjdkvist Årets Mäklarprofil 2012

Vid Mäklarsamfundets årsmöte i Ronneby Brunn presenterades i fredags vinnaren till utmärkelsen Årets Mäklarprofil 2012. Priset gick till Eddy Löjdkvist för hans initiativ till införandet av ”Accepterat pris”, ett förändrat arbetssätt för hela branschen när det gäller prissättning av bostäder. ”Accepterat pris” genomfördes först i Stockholms innerstad, därefter i hela Stockholms län och från årsskiftet även i Göteborgs kommun. Eddy blev inte bara utsedd till Årets Mäklarprofil utan fick dessutom ta emot Mäklarsamfundets ”Förtjänsttecken”, även det för sitt arbete med införandet av ”Accepterat pris”.

Juryns motivering Årets Mäklarprofil:
”Eddy Löjdkvist har utnämnts till Årets Mäklarprofil för att han med uthållighet och engagemang tagit initiativet till ”Accepterat pris”, och därmed drivit fram en branschöverenskommelse som blivit praxis i hela Storstockholm och som nu införs även i Göteborg. Eddy är uppskattad hos både kunder, kollegor och konkurrenter för sin breda kunnighet inom alla områden: ekonomi, juridik, sälj, förhandlingsteknik med mera. Allt han säger och gör är genomtänkt på ett etiskt och moraliskt plan. Eddy Löjdkvist är därför en god förebild, som har stärkt förtroendet för hela kåren.”

- Jag är naturligtvis väldigt stolt! Och det känns mycket bra att ha åstadkommit den förändring som vi lyckades med genom att driva igenom ”Accepterat pris”, säger Eddy Löjdkvist. ”Accepterat pris” har varit och är till god nytta både för kunder och mäklare.

- Det är oerhört roligt att Eddy vinner det här priset. Han har med stor hängivenhet och uthållighet aktivt arbetat för att öka mäklarbranschens trovärdighet och anseende genom att vara den drivande personligheten bakom införandet av ”Accepterat pris”. Det som är särskilt unikt är att i stort sett hela branschen samlats kring och enats i en för oss mycket central fråga och i det arbetet hade Eddy en oerhört central roll, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Om Årets Mäklarprofil
Priset går till någon som är en bra förebild för branschen och som jobbar i linje med Mäklarsamfundets värderingar. Det behöver inte vara en fastighetsmäklare utan kan vara någon som arbetar i branschen. Priset är ett sätt att lyfta fram Mäklarsamfundets värderingar, etiska regler och målsättningar.

Jurydeltagare: fastighetsmäklaren Solweig Lindéll-Sohlberg, läraren Mats Lövgren, coachen Krister Stånggren och Mäklarsamfundets kundombudsman, Titti Öhrn.

Om Mäklarsamfundets förtjänsttecken:
Delas ut av Mäklarsamfundets styrelse för förtjänstfullt arbete till gagn för den svenska mäklarkåren.

Läs mer om Årets Mäklarprofil här.

Kategorier

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Kaisa Lundberg

Kaisa Lundberg

Presskontakt PR & Communications Specialist 070-7898821
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165
Jennie Skogsborn Missuna

Jennie Skogsborn Missuna

Presskontakt CXO 073-152 46 50

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige