Gå direkt till innehåll
Svensk Fastighetsförmedling utsedd till Sveriges bästa arbetsgivare

Nyhet -

Svensk Fastighetsförmedling utsedd till Sveriges bästa arbetsgivare

Svensk Fastighetsförmedling är utsedd till Sveriges bästa arbetsgivare i employer branding-företaget Universums årliga undersökning. I undersökningen Sveriges bästa arbetsgivare deltar företag från såväl näringsliv som offentlig sektor och det är medarbetarna själva som bedömer sin nuvarande arbetsgivare. Undersökningen ger svar på vad medarbetare tycker är en attraktiv arbetsgivare och hur väl den nuvarande arbetsgivaren svarar upp till detta.

En av de viktigaste faktorerna som bidrar till medarbetarnas nöjdhet och som utmärker de topplacerade företagen är ett gott ledarskap, både i form av en stöttande och närvarande chef men också ett inspirerande ledarskap. Detta är något som Svensk Fastighetsförmedling arbetat fokuserat och aktivt med under många år.

- Vi är mycket stolta över vår topplacering, som framför allt är ett kvitto på att våra franchisetagare och ledare bedriver ett bra ledarskap och är duktiga på att introducera och utveckla våra medarbetare. De visar ett genuint intresse för den enskilda människan, vilket är en förutsättning för ett gott ledarskap. Att utveckla ledarskapet är en frågeställning man aldrig blir klar med, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Arbetsmiljö där många trivs
Undersökningen visar inom vilka områden Svensk Fastighetsförmedling har det största positiva gapet i förhållande till andra företag i undersökningen. Bland annat sticker ”Erkännande utifrån individuell prestation” och ”Ledare som stöttar min utveckling” ut. Svaren visar också vikten av ett starkt varumärke där ”Framgång på sin marknad” och ”Attraktiva spännande produkter och tjänster” också är exempel på områden där Svensk Fastighetsförmedling utmärker sig förhållande till andra företag.

- Undersökningen är ett kvitto på att vi har en arbetsmiljö där väldigt många verkligen trivs, samt att vi generellt lyckas svara upp mot de förväntningar man har på en modern arbetsplats. Resultatet bekräftas också av våra egna medarbetarundersökningar där vi över tiden har haft höga betyg när det gäller trivselfaktorer i kedjan, avslutar Peeter Pütsep.

Om undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare
Resultatet baseras på tre faktorer där varje faktor representerar en tredjedel av resultatet. Totalt kan ett företag få 100 poäng. Intern identitet; hur bra medarbetarna anser att sin arbetsgivare levererar vad gäller. arbetsgivarens rykte & image, jobbegenskaper, människor & kultur samt ersättning & möjlighet att avancera. Nöjdhet; hur nöjda medarbetarna är utifrån ett helhetsperspektiv. Lojalitet; hur benägna medarbetarna är att stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare. 2012 års undersökning besvarades av totalt 15 000 yrkesverksamma personer och genomfördes mellan juni och september av Universum i samarbete med de olika arbetsgivarna samt olika partners.

Läs mer här: http://www.employerbrandingtoday.com/se/. Ranking: http://www.universumglobal.com/IDEAL-Employer-Rankings/Sveriges-Basta-Arbetsgivare.

Kategorier

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Kaisa Lundberg

Kaisa Lundberg

Presskontakt PR & Communications Specialist 070-7898821
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165
Jennie Skogsborn Missuna

Jennie Skogsborn Missuna

Presskontakt CXO 073-152 46 50

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige