Följ Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling utsedd till Sveriges bästa arbetsgivare

Nyhet   •   Nov 22, 2012 06:25 CET

Svensk Fastighetsförmedling är utsedd till Sveriges bästa arbetsgivare i employer branding-företaget Universums årliga undersökning. I undersökningen Sveriges bästa arbetsgivare deltar företag från såväl näringsliv som offentlig sektor och det är medarbetarna själva som bedömer sin nuvarande arbetsgivare. Undersökningen ger svar på vad medarbetare tycker är en attraktiv arbetsgivare och hur väl den nuvarande arbetsgivaren svarar upp till detta.

En av de viktigaste faktorerna som bidrar till medarbetarnas nöjdhet och som utmärker de topplacerade företagen är ett gott ledarskap, både i form av en stöttande och närvarande chef men också ett inspirerande ledarskap. Detta är något som Svensk Fastighetsförmedling arbetat fokuserat och aktivt med under många år.

- Vi är mycket stolta över vår topplacering, som framför allt är ett kvitto på att våra franchisetagare och ledare bedriver ett bra ledarskap och är duktiga på att introducera och utveckla våra medarbetare. De visar ett genuint intresse för den enskilda människan, vilket är en förutsättning för ett gott ledarskap. Att utveckla ledarskapet är en frågeställning man aldrig blir klar med, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Arbetsmiljö där många trivs
Undersökningen visar inom vilka områden Svensk Fastighetsförmedling har det största positiva gapet i förhållande till andra företag i undersökningen. Bland annat sticker ”Erkännande utifrån individuell prestation” och ”Ledare som stöttar min utveckling” ut. Svaren visar också vikten av ett starkt varumärke där ”Framgång på sin marknad” och ”Attraktiva spännande produkter och tjänster” också är exempel på områden där Svensk Fastighetsförmedling utmärker sig förhållande till andra företag.

- Undersökningen är ett kvitto på att vi har en arbetsmiljö där väldigt många verkligen trivs, samt att vi generellt lyckas svara upp mot de förväntningar man har på en modern arbetsplats. Resultatet bekräftas också av våra egna medarbetarundersökningar där vi över tiden har haft höga betyg när det gäller trivselfaktorer i kedjan, avslutar Peeter Pütsep.

Om undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare
Resultatet baseras på tre faktorer där varje faktor representerar en tredjedel av resultatet. Totalt kan ett företag få 100 poäng. Intern identitet; hur bra medarbetarna anser att sin arbetsgivare levererar vad gäller. arbetsgivarens rykte & image, jobbegenskaper, människor & kultur samt ersättning & möjlighet att avancera. Nöjdhet; hur nöjda medarbetarna är utifrån ett helhetsperspektiv. Lojalitet; hur benägna medarbetarna är att stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare. 2012 års undersökning besvarades av totalt 15 000 yrkesverksamma personer och genomfördes mellan juni och september av Universum i samarbete med de olika arbetsgivarna samt olika partners.

Läs mer här: http://www.employerbrandingtoday.com/se/. Ranking: http://www.universumglobal.com/IDEAL-Employer-Rankings/Sveriges-Basta-Arbetsgivare.