Följ Svensk Fastighetsförmedling

Årets ledare 2015 finns i Kungsbacka

Pressmeddelande   •   Jan 27, 2016 13:38 CET

Svensk Fastighetsförmedling delar varje år ut pris till medarbetare och bobutiker som utmärkt sig extra under det gångna året. På ett stort evenemang på Waterfront Congress Centre i Stockholm i fredags fick Camilla Möllerström och Mats Wahlbäck, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Kungsbacka pris som "Årets ledare 2015"

Bostadsmarknaden var glödhet under 2015 och när året summerades visar i stort sett samtliga län på rejäla prisuppgångar på bostadsrätter och villor. I genomsnitt steg priserna med 16 procent på rikets bostadsrätter och med 12 procent på villor. Svensk fastighetsförmedling har haft ett fantastiskt år där värdet av de bostäder de förmedlade uppgick till 65 miljarder, en ökning med 11 miljarder jämfört med 2014.

Inför närmare 800 kollegor fick Camilla och Mats, franchisetagare i Kungsbacka i fredags kliva upp på scenen och ta emot utmärkelsen "Årets ledare 2015" Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram chefer som genom ett engagerat, målstyrt och coachande ledarskap är ett föredöme för andra ledare. 34 chefer från olika delar av landet var nominerade. Efter prisutdelningen deltog medarbetarna i bobutiken i en galamiddag på Waterfront Congress Centre i Stockholm.

Motivering:

Årets ledare tar rollen som chef på största allvar och leder sitt gäng på ett motiverande, roligt och spännande sätt. I bobutiken är det en familjär stämning och medarbetarna har alltid den information, kunskap och motivation som behövs för ett framgångsrikt arbete. Årets ledare finns alltid tillgängliga för allmänna frågor, när juridiska dilemman uppstår, eller när bara en pushande hand eller klapp på axeln behövs. Kännetecknande för Årets ledare är att inget är omöjligt. "Hur styckar vi elefanten" är ett uttryck man ofta använder när "omöjliga" uppgifter ska lösas. I bobutiken har man ett gemensamt mål som genomsyrar allt arbete – vi ska ännu en gång bli Årets bobutik i kedjan. I partnerskap brukar man prata om att någon gasar och någon bromsar. I det här fallet finns nog ingen som är det ena eller det andra, utan man coachar varandra och byter roller beroende på vad som står på agendan. Han har varit franchisetagare länge och samtidigt gjort cirka 1 000 affärer under sina 22 år som mäklare med nöjda kunder i fokus. Hon har varit franchisetagare betydligt kortare tid, men har 18 års erfarenhet som mäklare med kundnyttan i fokus.

- Jättekul att många års arbete nu har burit frukt. Priset som årets ledare kommer att ge oss ny kraft att ta vår personal och vår bobutik till nya höjder säger Mats Wahlbäck på Svensk fastighetsförmedling i Kungsbacka.

För ytterligare information, kontakta:

Camilla Möllerström
Mail: camilla.mollerstrom@svenskfast.se
Mobil: 0709-56 87 92

Mats Wahlbäck
Mail: mats.wahlback@svenksfast.se
Mobil: 0708-82 22 22

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare som också är ägare av bolaget. Under 2015 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 35 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 65 miljarder kronor.

2015 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer brandingföretaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.