Följ Svensk Fastighetsförmedling

Bobarometern visar: Svenskarna säger ja till utedass i fritidshuset

Pressmeddelande   •   Jul 18, 2013 09:00 CEST

När solen står högt på himlen och semestern är ett faktum tillbringar svenskarna gärna den lediga tiden i fritidshuset. Trots att många gärna tar med sig hemmets bekvämligheter till landet kan majoriteten av svenskarna tänka sig att uträtta sina behov på ett klassiskt utedass. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings senaste Bobarometer. Mer än hälften av svenskarna svarar att de kan tänka sig ett fritidshus med utedass. Allra mest positiva till torrtoan är männen.

I Svensk Fastighetsförmedlings Bobarometer har svenskarna svarat på om de kan tänka sig att ha ett fritidshus med utedass.

Resultatet visar att svenskarna fortfarande håller det klassiska utedasset kärt. 52 procent svarar nämligen att de skulle kunna tänka sig ett fritidshus med utedass. Däremot svarar 48 procent blankt nej. Stödet för det klassiska utedasset är allra störst bland 41–50-åringarna där 57 procent ställer sig positiva till utedasset. Yngre fritidshusanhängare (18-31 år) är däremot inte lika intresserade av att utföra sina behov i det klassiska trähuset. 54 procent av dem säger blankt nej till ett utedass. 

Ser man istället till skillnaden mellan könen så är det männen som i störst utsträckning kan tänka sig ett fritidshus med utedass. Bland dem svarar 54 procent ja. Motsvarande siffra bland kvinnorna är 49 procent.

– Svenskarna blir allt mer bekväma och så även i sitt fritidshus, men trots det ser många charmen med att ha ett utedass i fritidshuset. Det kanske är ett sätt att hålla kvar den genuina och naturnära känslan. Många väljer dessutom att lägga både tid och engagemang på utedasset för att sätta sin egen personliga prägel på det lilla trähuset, säger Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Urval från Bobarometern juni 2013:

Skulle du kunna tänka dig ett fritidshus med utedass?

Antal svarande 621

Riket

Män

Kvinnor

Ja

52 %

54 %

49 %

Nej

48 %

46 %

51 %

Skulle du kunna tänka dig ett fritidshus med utedass?

Antal svarande 621

18-30 år

31-40 år

41-50 år

51-65 år

Ja

46 %

53 %

57 %

53 %

Nej

54 %

47 %

43 %

47 %

Om Bobarometern
Bobarometern är genomförd under februari och mars 2013 i form av en webbenkät via undersökningsföretaget NORM. Av de 1007 personer som deltog i undersökningen svarade 621 stycken ja på frågan om de har tillgång till eller kan tänka sig att äga ett fritidshus. Dessa är de som sedan svarat på övriga frågor i undersökningen. Undersökningen är statistiskt säkerställd och riksrepresentativ enligt undersökningsföretaget NORM Research & Consulting AB


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DNB. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2012 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 28 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 44 miljarder kronor.

År 2012 mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare i employer branding-företaget Universums årliga undersökning. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare. Läs mer på svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.