Följ Svensk Fastighetsförmedling

Bostadsmarknaden i Östersund fortsatt stark

Pressmeddelande   •   Okt 14, 2015 09:01 CEST

Priserna på bostadsrätter och villor fortsätter uppåt i Östersund och snittpriset för en villa ligger nu på drygt 2,5 miljoner, vilket är strax över riksgenomsnittet. Bostadsrättspriserna ökade med 5 procent den senaste tremånadersperioden och med hela 19 procent i Östersunds kommun de senaste tolv månaderna. Det avslöjar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling har tagit del av.

Svensk Fastighetsförmedlings lokala mäklare analyserar prisutvecklingen i länet:
– Den starka prisuppgången i Östersund kan till viss del förklaras av att det den senaste tiden sålts ovanligt mycket nyproduktion. Diskussionerna om amorteringskrav och eventuella begränsningar i ränteavdraget har däremot inte påverkat marknaden. I samband med alla diskussioner kring detta har människor snarare blivit mer medvetna och hela köpprocessen har blivit bättre. Räntebufferten från bankerna sida är redan högre och de som ska köpa tar mer höjd för eventuella förändringar, säger Bengt Eklund, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Östersund.

– Priserna i Åre backar däremot rejält på kort sikt även om det fortfarande säljs en hel del bostäder. Delvis är det normala säsongsvariationer, men bostadspolitiska diskussionerna kan spela en större roll här då investeringen ofta handlar om fritidsboende och blir större med de förhållandevis höga priserna, säger Bengt Eklund, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Östersund.

Prisstatistik BOSTADSRÄTT Jämtland

3 månader 12 månader Medelpris (kr/kvm)
Riket ± 0 % + 14 % 34 176 kr
Jämtlands län ­– 6 % + 14 % 18 169 kr
Åre kommun – 12 % + 14 % 28 165 kr
Östersunds kommun + 5 % + 19 % 14 851 kr
Prisstatistik VILLA Jämtland
3 månader 12 månader Medelpris
Riket + 1 % + 11 % 2 509 000 kr
Jämtlands län + 8 % + 8 % 1 878 000 kr
Östersunds kommun + 4 % + 7 % 2 515 000 kr

Om statistiken
Priserna på bostadsrätter i Jämtlands län baseras på försäljningen av 275 bostadsrätter under juli 2015 – september 2015. Tremånaderssiffran är en jämförelse med april 2015 – juni 2015, tolvmånaderssiffran med juli 2014 – september 2014. Medelpriset per kvadratmeter är beräknat på överlåtelser gjorda under juli 2015 till och med september 2015.

Priserna på villor i Jämtlands län baseras på försäljningen av 138 villor under juli 2015 – september 2015. Tremånaderssiffran är en jämförelse medapril 2015 – juni 2015, tolvmånaderssiffran med juli 2014 – september 2014. Prisutvecklingen för villor baseras på K/T-talet (Köpesumman/Taxeringsvärdet). Medelpriset för en villa är beräknat på överlåtelser gjorda under juli 2015 – september 2015.

För ytterligare information, kontakta:
Bengt Eklund, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Östersund
Mail: bengt.eklund@svenskfast.se
Mobil: 070-371 39 50
www.svenskfast.se/ostersund

Ta gärna del av fullständig statistik på www.maklarstatistik.se

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om Svensk Mäklarstatistik AB
Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den enda aktuella och heltäckande prisstatistiken för bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige. Siffrorna baseras på cirka 80 procent av de bostadsaffärer som genomförs via fastighetsmäklare. Prisinformation hämtas då köpekontrakten skrivs och behöver därför inte invänta lagfartshanteringen som tar 3-4 månader. Vi kan därför publicera det faktiska marknadsläget och de prisförändringar som sker varje månad utan den eftersläpning som myndigheter och andra aktörer dras med.

Svensk Mäklarstatistik AB ägs av Hemnet HNS AB som i sin tur ägs av branschorganisationerna Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet, samt Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2014 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.