Följ Svensk Fastighetsförmedling

Bostadspriserna fortsätter att stiga i Jönköping

Pressmeddelande   •   Dec 16, 2014 13:13 CET

Bostadsmarknaden är fortsatt het i Jönköpings län. De senaste tolv månaderna har priset på bostadsrätter i länet ökat med 10 procent och villorna med 7 procent. Även den senaste tremånadersperioden har priserna fortsatt uppåt då bostadsrättspriserna stigit med 4 procent och villorna med 1 procent. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av.

Trots den starka prisutvecklingen hamnar länet först på en fjortonde plats bland landets samtliga län i fråga om prisökningar på villor under året som gått, och en femtonde plats när det kommer till bostadsrätter. De län där bostadsrättspriserna ökat mest är Gotland och Södermanland medan priserna på villor stigit mest i Västmanland och Uppsala.

I Jönköpings kommun har bostadsrätterna stigit med 12 procent de senaste tolv månaderna, vilket är dubbelt så mycket som i riket i stort. Medelpriset på en bostadsrätt i Jönköpings kommun är nu knappt 1,4 miljoner eller 19 157 kronor per kvadratmeter bostadsyta.

Villapriserna i kommunen ökar också mer än riket i stort. De senaste tolv månaderna har de stigit med 11 procent, medan rikssiffran stannar på 8 procent. Medelvillan i Jönköpings kommun kostar nu närmare 2,8 miljoner. Störst prisökning bland villorna i länet de senaste tolv månaderna har Eksjö kommun med 16 procent.

– I Jönköpings län har vi samma utveckling som i övriga landet, det vill säga ett väldigt litet utbud av bostäder vilket leder till högre priser och kortare försäljningstider. Möjligen har köparna hejdat sig något på sistone, men eftersom utbudet hela tiden minskar fortsätter priserna att stiga. I Jönköpings kommun är efterfrågan ännu större och trots att relativt många bostadsrätter byggs just nu fortsätter priserna upp både på begagnade bostadsrätter och villor, säger Jan Windolf, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.


Prisstatistik BOSTADSRÄTT – utveckling över 3 och 12 månader*

Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 6 % + 6 %
Jönköpings län + 4 % + 10 %
Jönköpings kommun + 3 % + 12 %
*Statistiken för Jönköpings län baseras på försäljningen av 418 bostadsrätter under september 2014 – november 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med juni 2014 – augusti 2014, tolvmånaderssiffran med september 2013 – november 2013.

Prisstatistik VILLA – utveckling över 3 och 12 månader*
Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 1 % + 8 %
Jönköpings län + 1 % + 7 %
Jönköpings kommun + 4 % + 11 %
Nässjö kommun – 3 % + 7 %
Eksjö kommun + 17 % + 16 %
Tranås kommun + 3 % + 4 %

*Statistiken för Jönköpings län baseras på försäljningen av 419 villor under september 2014 – november 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med juni 2014 – augusti 2014, tolvmånaderssiffran med september 2013 – november 2013. Prisutvecklingen för villor baseras på K/T-talet (Köpesumman/Taxeringsvärdet).


För ytterligare information, kontakta:
Jan Windolf, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping
Mail: jan.windolf@svenskfast.se
Mobil: 0708-18 86 03

Ta gärna del av fullständig statistik på www.maklarstatistik.se

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Svensk Fastighetsförmedling har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2013 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling 29 500 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av 50 miljarder kronor.

2014 placerar sig återigen Svensk Fastighetsförmedling i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare. 

Bifogade filer

PDF-dokument