Följ Svensk Fastighetsförmedling

Bostadspriserna stiger i Jönköping

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2014 13:45 CEST

Temperaturen på bostadsmarknaden i Jönköpings län fortsätter uppåt. I Jönköpings kommun har såväl bostadsrätter som villor visat på en ökning med 9 procent under den senaste tolvmånadersperioden. Sett till de senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna stigit med 4 procent och villorna med 2 procent. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av. 

Statistiken visar även på prisökningar på länsnivå i Jönköping. Priserna på bostadsrätter i Jönköpings län har ökat med 4 procent de senaste tre månaderna, vilket motsvarar siffran som gäller över tolv månader.

Sett till villapriserna i länet har dessa ökat med 4 procent den senaste tremånadsperioden och med hela 7 procent det gångna året.

– Det är högtryck på bostadsmarknaden i Jönköping. Vi har en välmående stad med en väl fungerande arbetsmarknad och ett sprudlande studentliv. Men precis som i många andra städer har bostadsmarknaden präglats av ett lågt utbud av bostäder den senaste tiden, vilket lett till korta försäljningstider. Bostäderna har i många fall sålts innan de ens lagts ut på marknaden. Tvärtemot vad man skulle kunna tro är det dock inte färre bostäder i omlopp, utan när vi summerar antal sålda bostäder i år kommer det förmodligen att visa på lika många som förra året, säger Jan Windolf, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping. 

Prisstatistik BOSTADSRÄTT – utveckling över 3 och 12 månader* 

 

Prisutveckling 3 månader

Prisutveckling 12 månader

Riket

– 4 %

+ 6 %

Jönköpings län

+ 4 %

+ 3 %

Jönköpings kommun

+ 4 %

+ 9 %

*Statistiken för Jönköpings län baseras på försäljningen av 314 bostadsrätter under juni 2014 – augusti 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med mars 2014 – maj 2014, tolvmånaderssiffran med juni 2013 – augusti 2013.


Prisstatistik VILLA – utveckling över 3 och 12 månader*
 

 

Prisutveckling 3 månader

Prisutveckling 12 månader

Riket

+2 %

+ 7 %

Jönköpings län

+ 4 %

+ 7 %

Jönköpings kommun

+ 2 %

+ 9 %

*Statistiken för Jönköpings län baseras på försäljningen av 347 villor under juni 2014 – augusti 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med mars 2014 – maj 2014, tolvmånaderssiffran med juni 2013 – augusti 2013. Prisutvecklingen för villor baseras på K/T-talet (Köpesumman/Taxeringsvärdet).


För ytterligare information, kontakta:
Jan Windolf, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping
Mail: jan.windolf@svenskfast.se
Mobil: 0708-18 86 03

Följ oss gärna på: 
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare.  Under 2013 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling 29 500 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av 50 miljarder kronor.

2013 placerar sig återigen Svensk Fastighetsförmedling i toppskiktet med en tredje plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

Om Svensk Mäklarstatistik AB
Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den enda aktuella och heltäckande prisstatistiken för bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige. Siffrorna baseras på cirka 80 procent av de bostadsaffärer som genomförs via fastighetsmäklare. Prisinformation hämtas då köpekontrakten skrivs och behöver därför inte invänta lagfartshanteringen som tar 3-4 månader. Vi kan därför publicera det faktiska marknadsläget och de prisförändringar som sker varje månad utan den eftersläpning som myndigheter och andra aktörer dras med. 

Svensk Mäklarstatistik AB ägs av Hemnet HNS AB som i sin tur ägs till lika delar av branschorganisationerna Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet, samt Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.


Bifogade filer

PDF-dokument