Följ Svensk Fastighetsförmedling

Bostadsrättspriserna i Norrbotten stiger mest i hela landet

Pressmeddelande   •   Okt 14, 2014 13:20 CEST

Kylan må ha kommit till Norrbotten, men på bostadsmarknaden råder det högtryck. Det senaste året har bostadsrättspriserna i länet stigit med hela 28 procent, vilket är den största ökningen bland landets län. Bara den senaste tremånadersperioden har priserna stigit med 6 procent. Även villapriserna i länet har ökat kraftigt. Under en tolvmånadersperiod landar dessa på plus 12 procent, vilket är marginellt efter Västerbotten där de ökat mest, med 13 procent. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av.

Även i Norrbottens största kommun Luleå har prisuppgången varit markant. Under det gångna året har priserna på bostadsrätter gått upp med hela 25 procent och sett till enbart den senaste tremånadersperioden landar siffrorna på 9 procent. Även villamarknaden i Luleå bjuder på rejäla plussiffror. De senaste tolv månaderna har prisutvecklingen gått stadigt uppåt och ökningen landar på 22 procent.

– Vi har haft en stadig prisuppgång på bostadsrätter de senaste tre åren. Detta tror vi beror på flera olika faktorer, nämligen brist på hyresrätter, dyra nybyggen och en ökad vilja att bo nära centrum. Samtidigt har vi ett universitet som växer så det knakar, vilket bidrar med en strid ström av nya människor till staden. När det gäller villor har vi tidigare inte haft någon nybyggnation att tala om, men på senare tid har det börjat byggas en del. Dessutom finns det väldigt lite villor till salu och det trissar upp priserna på de som faktiskt säljs, säger Daniel Larsson, fastighetsmäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Luleå.


Prisstatistik BOSTADSRÄTT – utveckling över 3 och 12 månader*

Prisutveckling 3 månader

Prisutveckling 12 månader

Riket

+/– 0 %

+ 6 %

Norrbottens län

+ 6 %

+ 28 %

Luleå kommun

+ 9 %

+ 25 %

*Statistiken för Norrbottens län baseras på försäljningen av 302 bostadsrätter under juli 2014 – september 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med april 2014 – juni 2014, tolvmånaderssiffran med juli 2013 – september 2013.

Prisstatistik VILLA – utveckling över 3 och 12 månader*

Prisutveckling 3 månader

Prisutveckling 12 månader

Riket

+ 1 %

+ 7 %

Norrbottens län

+ 6 %

+ 12 %

Luleå kommun

+ 7 %

+ 22 %

*Statistiken för Norrbottens län baseras på försäljningen av 352 villor juli 2014 – september 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med april 2014 – juni 2014, tolvmånaderssiffran med juli 2013 – september 2013. Prisutvecklingen för villor baseras på K/T-talet (Köpesumman/Taxeringsvärdet).


För ytterligare information, kontakta:
Daniel Larsson, franchisetagare och fastighetsmäklare i Luleå
Mail: daniel.l.lulea@svenskfast.se
Mobil: 070-101 40 70

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i Swedbank Franchise. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2013 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling 29 500 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av 50 miljarder kronor.

2013 placerar sig åter igen Svensk Fastighetsförmedling i toppskiktet med en tredje plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.
Läs mer på svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument