Gå direkt till innehåll
Erik Wikander blir ny vice VD på Svensk Fastighetsförmedling
Erik Wikander blir ny vice VD på Svensk Fastighetsförmedling

Pressmeddelande -

Erik Wikander ny vice VD på Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är inne i en förändringsprocess för att utveckla både sina erbjudanden och med dem branschen. För att säkra upp att det finns kompetens att leda den förändringsresan har de nu gjort en tung rekrytering av Erik Wikander som vice VD. Erik kommer senast från en roll som VD på Mäklarhuset och har en 17 år lång och bred erfarenhet inom ledande positioner inom branschen.

Erik Wikander kommer in som vVD operativ chef för Svensk Fastighetsförmedling i ett skede där man satsar stort på att addera expertkompetenser – bara under 2020 och 2021 har man anställt specialister inom innovation, UX, insikt, marknadsföring och kommunikation och skapat ett helt nytt innovations-team. Eriks uppdrag blir att med sina kunskaper och erfarenhet i kombination med sin nyfikenhet för digital utveckling bidra till utveckling och se till att Svensk Fastighetsförmedling inte bara anpassar sig till kommande förändringar utan leder och driver den utvecklingen, samtidigt som han fortsätter att driva den starka befintliga affär som finns.

  • Jag är både stolt och väldigt glad över att välkomna Erik. Det är en person med stor drivkraft, enorm kunskap och lika dedikerad till innovation, kundresan och utveckling som vi är. En riktig dröm-rekrytering som kommer att ytterligare stärka vår organisation, säger Liza Nyberg VD på Svensk Fastighetsförmedling.
  • Jag har nu haft positionen som VD på Mäklarhuset i nio år och det är en väldigt lång tid för att vara VD. Jag ser framför mig att branschen kommer att förändras på många sätt de kommande åren, och vi kommer även se en konsolidering. Jag tror väldigt mycket på Svensk Fastighetsförmedlings syn på den resan och våra förutsättningar för att lyckas på den. Alla nya kompetenser som tillkommit inom SF senaste året gör att det finns en spännande mix och ett innovativt synsätt på en utvecklingsresa, som jag attraheras av och samtidigt både är glad att vara del av och kunna bidra med mycket kompetens och erfarenhet kring. Därför är jag väldigt glad över att få vara med på den, säger Erik Wikander.

Erik tillträder sin tjänst på Svensk Fastighetsförmedling i september i år och lämnar en roll som VD på Mäklarhuset. Han har stor erfarenhet inom branschen och har, till exempel, haft positioner inom ekonomi, marknad/kommunikation och sälj, bl.a. på Telenor, varit marknadsdirektör på NCC och även tidigare varit fyra år på Svensk Fastighetsförmedling.

Ämnen

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige