Följ Svensk Fastighetsförmedling

Falun: Nybyggen är poppis i Falun

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2009 14:46 CEST

Stort kök, balkong, trädgård, ljust och öppen planlösning - så ser falubornas drömbostad ut. Det blev resultatet när Svensk Fastighetsförmedling frågade sina mäklare i Falun vad deras kunder helst önskar sig när de letar ny bostad.

Svensk Fastighetsförmedlings undersökning bland mäklarna om hur faluborna vill ha sin bostad visar att man värnar om klasiska gamla hus med falurödfärg. Stugan som för många karaktäriserar Dalarna. I Falun har man aldrig problem med avstånd och bilköer, att bo ute på landet är inget problem och de som söker bostad här har väldigt olika krav på vad som är det perfekta läget för just dem.

Många falubor vill ha ett stort kök och balkong eller trädgård. På frågan om vad man helst bor nära är det viktigt för barnfamiljer att bo nära dagis och skola och många äldre vill antingen bo på landet, nära naturen eller nära centrum. Överlag är närhet till kommunikationer och naturen samt stormarknad viktigt för många falubor.

- En trend som vi märker är att vi har en allt större grupp kräsna spekulanter som helst vill ha nybyggt eller nyrenoverat. nybyggen har sålt väldigt bra här i Falun de senaste åren. Sen har vi en annan grupp som bara letar efter renoveringsobjekt och som har som livsstil att renovera hus. Många som söker bostad i Dalarna vill ha det klassiska huset som så många förknippar med Dalarna, falurödfärg och vita knutar. I Falun har vi en väldigt fint bevarad stadskärna med gamla bibehållna hus och det uppskattas verkligen av oss so bor här, säger Håkan Sjöström fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Falun.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Håkan Sjöström, Franchisetagare och Fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Falun
Mobil: 0702 79 80 11
E-post: hakan.falun@svenskfast.se

Niclas Strahner, Presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Mobil: 0702 98 38 01
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 000 medarbetare fördelade på cirka 210 kontor runt om i Sverige. Svensk Fastighetsförmedling förmedlade drygt 27 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 37,1 miljarder kronor under 2008.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.