Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Finalisterna i Kalmars Bohjälte är nu utsedda

Sedan den 17 juli har boende i Kalmar haft möjligheten att nominera sin egen Bohjälte – det vill säga en person som gjort en god gärning för någon annan inom boende. Nomineringsfasen avslutades den tionde september och nu presenteras de fyra finalisterna till Kalmars Bohjälte 2012.

Under sommaren gick startskottet för Bohjälte 2012 och sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Kalmar-borna att nominera personer som är värda att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor.

Många fina berättelser skickades in och nu har Kalmarjuryn, bestående av Kay Wiestål, grundare av Victoriadagen, Sven Lindgren, före detta landshövding i Kalmar, samt Håkan Hellström, franschisetagaren, Svensk Fastighetsförmedling, utsett de fyra finalisterna till Kalmars Bohjälte utsedda.

De fyra finalisterna till Kalmars Bohjälte är (utan inbördes rangordning):
• Anders Hansson – nominering: ”I många år har Anders Hanssons låtit personer som är ensamma, hemlösa och utanför komma och äta julbord på julafton på Hanssons Krog! Jag har alltid tyckt att detta är fantastiskt fint och vill därför nominera honom som Bohjälte i Kalmar!”
• Ing-Britt Abrahamsson – nominering: ”I sex månader lät Ing-Britt en flicka från Iran bo hemma hos sig. Flickan hade blivit lurad på ett andrahandskontrakt tre dagar innan skolan började. Ing-Britt blev tillfrågad av en granne om hon hade möjlighet att hjälpa till. Jag beundrar Ing-Britt att hon gjorde detta. Ing-Britt fattade stort tycke för flickan och än idag har de fortfarande kontakt.”
• Björn Wennerström – nominering: ”Jag vill nominera min Bohjälte för att han är en riktig hjälte. Han jobbar på stadsmissionen och gör ett fantastiskt jobb. Tillsammans med sitt manskap hjälper han utsatta personer i Kalmar genom att exempelvis låna ut en säng för en natt, tak över huvudet eller en tvättmaskin vid behov.”
• Lena Nickel – nominering: ”Lena är en kvinna som alltid ställer upp på personer i sin omgivning utan att begära något tillbaka. Vem som än som behöver låna pengar, behöver en säng att sova i eller ett mål mat, kan vända sig till henne och hon öppnar upp sitt hem. Trots ryggproblem låter hon personer som behöver sova över att ta hennes säng, medan hon själv sover på soffan. Hon sätter alltid andras välbefinnande framför sitt eget.

– Nu har juryn valt ut de fyra finalisterna och vem som helst kan rösta fram sin favorit på www.bohjalten.se. Omröstningen pågår fram till den 28 september och därefter koras Kalmars Bohjälte 2012 är. Denna person har sedan chansen att bli Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012 och får en resa för två till Svenska Hjältar-galan i Stockholm, säger Håkan Hellström, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Kalmar.

Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Kalmar. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.

Så utses Bohjälte 2012
Via www.bohjalten.se avgör nu svenska folket vem som blir varje stads Bohjälte i de tio städer som deltar. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Förutom detta kommer samtliga tio lokala Bohjältar att nomineras till Svenska Hjältar.


För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Håkan Hellström, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Kalmar
Telefon: 0705-49 49 63
E-post: hakan.hellstrom@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige