Följ Svensk Fastighetsförmedling

Fler faktorer än reporäntan påverkar bostadsmarknaden

Pressmeddelande   •   Jul 03, 2013 09:51 CEST

Riksbanken låter reporäntan ligga kvar på 1,0 procent.  Svensk Fastighetsförmedlings bedömning är att det inte har någon avgörande betydelse för bostadsmarknaden.

-  Vi bedömer att dagens besked från Riksbanken inte har någon avgörande betydelse för bostadsmarknaden. Det är viktigt att påminna om att det är fler faktorer som påverkar bostadsmarknaden än reporäntan isolerat, som till exempel bostadsbyggandet och sysselsättningen. Det blir dock intressant att se hur bankerna kommer prissätta utlåningen framöver och hur det kan påverka marknaden, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Större aktivitet på villa- och fritidshusmarknaden under juniEfter en trög start på villa- och fritidshusmarknaden beroende på den långdragna vintern blev det större aktivitet i juni.

-  I juni förmedlade vi 13 procent fler villor och 10 procent fler fritidshus än samma period föregående år. Om vi tittar lite framåt bedömer vi att marknaden kommer utvecklas i samma riktning som under första halvåret i år och med en fortsatt prisuppgång på bostadsrätter, avslutar Peeter Pütsep.

För ytterligare information var vänlig kontakta:
Peeter Pütsep, vd
E-post: peeter.putsep@svenskfast.se
Tel. 070-949 09 45 
Bessie Wedholm, presschef
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se
Tel. 070-298 38 01 

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DNB. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2012 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 28 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 44 miljarder kronor.

År 2012 mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare i employer branding-företaget Universums årliga undersökning. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare. Läs mer på svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument