Följ Svensk Fastighetsförmedling

Kommentar till Riksbankens räntebeslut: Bedöms inte påverka bostadsmarknaden

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2012 09:33 CET

Riksbanken sänker reporäntan med 0,25 procentenheter till 1,0 procent. Svensk Fastighetsförmedling bedömer att dagens reporäntebeslut inte kommer påverka bostadsmarknaden nämnvärt.

 -  Med tanke på att arbetsmarknaden och tillväxten i Sverige har försvagats är dagens besked inte överraskande. Utvecklingen på arbetsmarknaden blir den enskilt största påverkansfaktorn på bostadsmarknaden framöver, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.


-  Hösten har fortsatt präglats av en tröghet på bostadsmarknaden och affärerna har tagit längre tid, dock med små prisförändringar. Vår bedömning är att situationen består under överskådlig tid oavsett dagens besked om reporäntan, säger Peeter Pütsep.   


För ytterligare information var vänlig kontakta:
Peeter Pütsep, VD, peeter.putsep@svenskfast.se
Tel. 0709-49 09 45 

Bessie Wedholm, Presschef, bessie.wedholm@svenskfast.se
Tel. 0702-98 38 01

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument