Följ Svensk Fastighetsförmedling

Kommentar till Riksbankens räntebeslut: Bör öka rörligheten på bostadsmarknaden

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2012 09:38 CEST

Riksbanken sänker reporäntan med 0,25 procentenheter till 1,25 procent. Svensk Fastighetsförmedling bedömer att dagens reporäntebeslut bör öka rörligheten på bostadsmarknaden.

- Det är givetvis ett positivt besked för bostadsmarknaden. Bostadsmarknaden har under en tid betecknats som förhållandevis stabil men oberäknelig och har präglats av tröghet. Dagens besked kan leda till ökad rörlighet och att köpare och säljare i större utsträckning finner varandra igen. Dock återstår att se vilken effekt beslutet får på boräntorna. Detta samband har tydligt försvagats över tiden, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

- Vi har haft en god start på hösten med högre aktivitet och fler försäljningar under augusti jämfört med augusti förra året. Om det är ett trendbrott är dock för tidigt att säga, men det ser positivt ut. Det stora utbudet börjar sakta gå ner och just nu ser vi att tillströmningen av nyinkomna bostäder planar ut. Vi har dock fortsatt en oro i vår omvärld som vi måste ta hänsyn till, avslutar Peeter Pütsep.


För ytterligare information var vänlig kontakta:
Peeter Pütsep, VD
Tel. 0709-49 09 45

Bessie Wedholm, Presschef
Tel. 0702-98 38 01

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument