Följ Svensk Fastighetsförmedling

Kommentar till Riksbankens räntebeslut: Påverkar inte priserna men ökar rörligheten

Pressmeddelande   •   Feb 13, 2013 09:38 CET

Riksbanken låter reporäntan ligga still på 1,0 procent. Svensk Fastighetsförmedlingbedömer att dagens reporäntebeslut inte påverkar priserna men ökar rörligheten på bostadsmarknaden.

- Den allmänna bedömningen var att Riksbanken skulle sänka räntan antingen vid detta möte eller nästa. I och med dagens beslut så talar mycket för att det blir en sänkning i april istället, givet den fortsatta svaga tillväxten och besvärliga läget på arbetsmarknaden. Dagens beslut kommer sannolikt inte att påverka priserna på bostadsmarknaden i någon större utsträckning, utan snarare ökar det benägenheten att fullfölja sina flyttplaner, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

- Bostadsmarknaden har under lång tid präglats av tröghet och affärerna har tagit längre tid. Dock inleddes nya året med en rivstart där Svensk Fastighetsförmedling förmedlade 11 procent fler bostäder under januari i år jämfört med förra året, men en månad är för kort för att dra några långtgående slutsatser. Viktigt att poängtera dock är att vi inte ser några prisökningar i samma takt, avslutar Peeter Pütsep.


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DNB. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2012 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 28 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 44 miljarder kronor.

År 2012 mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare i employer branding-företaget Universums årliga undersökning. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare. Läs mer på svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.