Följ Svensk Fastighetsförmedling

Kommentar till Riksbankens reporäntebeslut

Pressmeddelande   •   Sep 05, 2013 09:35 CEST

-  Perioden med räntesänkningar är nu sannolikt förbi och räntan kommer att höjas i små steg, vilket innebär att konsumenten har tid på sig att anpassa sig till nya räntenivåer. Nyckelfaktorn blir nu hur bankerna kommer att prissätta sina bolån. Därför är det viktigt att i sin boendekalkyl alltid ta med kommande räntehöjningar i beräkningen, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Stor aktivitet men lågt utbud av bostäder
Hösten har inletts med stor aktivitet på bostadsmarknaden. Marknaden präglas dock fortsatt av ett lägre utbud av bostäder som ligger under föregående års nivåer både på bostadsrätter och villor.

-  Det finns en större framtidstro och man är inte lika orolig för sin egen ekonomi som tidigare. Det har lett till ökad rörlighet på bostadsmarknaden. Under augustiökade vi vår försäljning (antalet sålda bostäder) med 7,6 procent och till och med augusti jämfört med förra året med 6,3 procent. Om vi tittar lite framåt bedömer vi att marknaden kommer utvecklas i samma riktning som hittills i år, avslutar Peeter Pütsep.

För ytterligare information var vänlig kontakta:
Peeter Pütsep, vd
Tel. 070-949 09 45

Bessie Wedholm, presschef
Tel. 070 298 38 01


Följ oss gärna på:
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram @svenskfastSvensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DNB. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2012 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 28 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 44 miljarder kronor.

År 2012 mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare i employer branding-företaget Universums årliga undersökning. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare. Läs mer på svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument