Följ Svensk Fastighetsförmedling

Kommentar till Riksbankens reporäntebeslut: Riksbanken låter reporäntan ligga kvar på 1,0 procent

Pressmeddelande   •   Okt 24, 2013 09:36 CEST

-  Dagens besked är ingen överraskning. Den fortsatt låga räntan och räntebanan gör det mer förutsägbart för både köpare och säljare och man känner sig säkert mer trygg med sina bolånekostnader. Men det är viktigt att man i sin boendekalkyl räknar med räntehöjningar. I förra veckan presenterade Finansinspektionen förslaget om individuella amorteringsplaner. Det är något vi ser positivt på och förespråkat även vid tidpunkten för bolånetakets införande. Och förslaget gör att det är viktigt att man även räknar med amortering i sin kalkyl, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

23 procent fler bostäder i september
Det låga utbudet och den stora efterfrågan håller i sig och fortsätter prägla bostadsmarknaden. Många bostäder, framförallt bostadsrätter, säljs innan visning.

-  Det har varit stor aktivitet på marknaden. Under september förmedlade vi 23 procent fler bostäder jämfört med september förra året. Och hittills ser det ut att hålla i sig i oktober med ett stort antal försäljningar, avslutar Peeter Pütsep.

För ytterligare information var vänlig kontakta:
Peeter Pütsep, vd
Tel. 070-949 09 45

Bessie Wedholm, presschef
Tel. 070-298 38 01

Följ oss gärna på:
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DNB. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2012 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 28 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 44 miljarder kronor.

År 2012 mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare i employer branding-företaget Universums årliga undersökning. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare. Läs mer på svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument