Följ Svensk Fastighetsförmedling

Linköping: Nyrenoverat i topp på Linköpings bostadsmarknad

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2009 14:31 CEST

Balkong, ljust inrett och nära till dagis - så ser linköpingsbornas drömbostad ut. Det blev resultatet när Svensk Fastighetsförmedling frågade sina mäklare i Linköping vad deras kunder helst önskar sig när de letar ny bostad.

Svensk Fastighetsförmedlings undersökning bland mäklarna om hur de boende i Linköping vill ha sin bostad visar att balkong och trädgård prioriteras högt. Samtliga mäklare anger att balkong och trädgård är en av de saker som prioriteras högst i en bostad medan kakelugn, bastu och badkar inte är lika viktig. På frågan om vad man helst bor nära visar mäklarnas svar att många vill bo strax utanför stadskärnan men ha cykelavstånd till city och nära till dagis, skola och kommunikationer.

- Som mäklare märker man snabbt vilka trender som kunderna gillar. Ljusa färger och avskalad inredning har varit populärt ett tag nu och det håller i sig. I Linköping är en stor del av våra kunder barnfamiljer som vill ha en villa i ett barnvänligt lugnt område. De vill ha cykelavstånd till city och nära till dagis och skola. Linköping är en lagom stor stad för många och här finns både lugn och citypuls och det uppskattas av oss som bor här, säger Frida Magnusson fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Linköping.

När det gäller väggar och färgsättning är man i Linköping förtjust i målade väggar och fondtapeter i ljusa färger. Samtliga av Svensk Fastighetsförmedlings mäklare i Linköping ansåg att ljust är det som flest köpare föredrar och helst i kombination med avskalad inredning. Skicket på bostaden ska allra helst vara nyrenoverad och den populäraste boendeformen är villa.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Niclas Strahner, presschef Svensk Fastighetsförmedling
Mobil: 0702 98 38 01
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se

Frida Magnusson, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Linköping
Mobil: 0761 18 18 49
E-post: frida.linkoping@svenskfast.se

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 000 medarbetare fördelade på cirka 210 kontor runt om i Sverige. Svensk Fastighetsförmedling förmedlade drygt 27 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 37,1 miljarder kronor under 2008.