Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Linköping: Nyrenoverat i topp på Linköpings bostadsmarknad

Balkong, ljust inrett och nära till dagis - så ser linköpingsbornas drömbostad ut. Det blev resultatet när Svensk Fastighetsförmedling frågade sina mäklare i Linköping vad deras kunder helst önskar sig när de letar ny bostad.

Svensk Fastighetsförmedlings undersökning bland mäklarna om hur de boende i Linköping vill ha sin bostad visar att balkong och trädgård prioriteras högt. Samtliga mäklare anger att balkong och trädgård är en av de saker som prioriteras högst i en bostad medan kakelugn, bastu och badkar inte är lika viktig. På frågan om vad man helst bor nära visar mäklarnas svar att många vill bo strax utanför stadskärnan men ha cykelavstånd till city och nära till dagis, skola och kommunikationer.

- Som mäklare märker man snabbt vilka trender som kunderna gillar. Ljusa färger och avskalad inredning har varit populärt ett tag nu och det håller i sig. I Linköping är en stor del av våra kunder barnfamiljer som vill ha en villa i ett barnvänligt lugnt område. De vill ha cykelavstånd till city och nära till dagis och skola. Linköping är en lagom stor stad för många och här finns både lugn och citypuls och det uppskattas av oss som bor här, säger Frida Magnusson fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Linköping.

När det gäller väggar och färgsättning är man i Linköping förtjust i målade väggar och fondtapeter i ljusa färger. Samtliga av Svensk Fastighetsförmedlings mäklare i Linköping ansåg att ljust är det som flest köpare föredrar och helst i kombination med avskalad inredning. Skicket på bostaden ska allra helst vara nyrenoverad och den populäraste boendeformen är villa.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Niclas Strahner, presschef Svensk Fastighetsförmedling
Mobil: 0702 98 38 01
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se

Frida Magnusson, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Linköping
Mobil: 0761 18 18 49
E-post: frida.linkoping@svenskfast.se

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 000 medarbetare fördelade på cirka 210 kontor runt om i Sverige. Svensk Fastighetsförmedling förmedlade drygt 27 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 37,1 miljarder kronor under 2008.

Ämnen

Taggar

Regioner


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt Vd 0763 010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige