Följ Svensk Fastighetsförmedling

Mäklare från Piteå förmedlade flest villor och fritidshus 2014

Pressmeddelande   •   Jan 29, 2015 13:42 CET

Tre Piteåmäklare bland årets tio bästa i landet

Svensk Fastighetsförmedling delar varje år ut pris till medarbetare och bobutiker som utmärkt sig extra under det gångna året. På ett stort evenemang i Blå hallen i Stockholm i lördags fick Rikard Fahlman, Piteå priset ”Årets bästa säljare” för flest förmedlade villor och fritidshus under 2014. Ytterligare två av mäklarna från Piteå hamnade på topp 10.

Bostadsmarknaden 2014 präglades av fortsatt stigande bostadspriser, ett historiskt lågt utbud av bostäder till salu, ett högt tempo i många affärer. Året avrundades med ett antal utspel kring förändrade amorteringskrav, avdragsregler och annat. Detta till trots uppnådde Svensk Fastighetsförmedling 2014 sitt bästa försäljningsresultat någonsin.

Inför 800 kollegor fick Rikard Fahlman från Svensk Fastighetsförmedling i Piteå den gångna helgen ta emot pris för att ha förmedlat flest villor och fritidshus under 2014, nämligen 95 stycken. På en god andraplats placerade sig hans kompanjon Per Lundgren med 93 stycken och på en tredjeplats kom Mats Sjöberg från Åmål med 83 försäljningar. Både Rikard och Per har varit med i toppen under flera år. Så sent som 2013 knep Per Lundgren förstaplatsen framför just Rikard Fahlman. Noterbart den här gången är att Piteå även kom på en nionde plats genom Sara Jonsson. Prisutdelningen skedde i samband med en galamiddag i Blå hallen, Stockholm.

"Rikard Fahlman, Per Lundgren och inte minst relativt nya Sara Jonsson, som kom på en nionde plats har gjort en fantastisk prestation under året. Detta speciellt med tanke på att utbudet av bostäder varit markant mindre under 2014 jämfört med tidigare år", säger Anders Danielsson, försäljnings­chef på Svensk Fastighetsförmedling.

"Detta är fantastiskt roligt och det är jättekul att vi får förtroendet att hjälpa till med alla dessa affärer. Det mest fantastiska är att vi är tre från lilla Piteå bland de tio främsta i landet. Det är möjligt enbart tack vare det fantastiska team som vi har här i bobutiken", säger Rikard Fahlman, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Piteå.

Årets bästa säljare 2014 i kategorin flest förmedlade villor och fritidshus:

1. Rikard Fahlman, Piteå95

2. Per Lundgren, Piteå93

3. Mats Sjöberg, Åmål83

4. Kristian Sundberg, Ludvika73

5. Edyta Hammar, Vimmerby71

6. Lollo Vedbring, Hemavan69

7. Henrik Holm, Jönköping68

8. Håkan Palm, Gislaved64

8. Sara Jonsson, Piteå64

9. Per Florin, Södertälje63

9. Roland Sjölin, Arboga63

10. Arja Joelsson, Norrtälje58

10. Robert Lindell, Tierp58

För ytterligare information och kommentarer kontakta:

Rikard Fahlman, franchisetagare och fastighetsmäklare Svensk Fastighetsförmedling i Piteå. Tfn 0702-69 06 90, rikard.fahlman@svenskfast.se

Dan Sjöholm, presstalesman bostadsmarknaden, prisutveckling, trender, mäklarfrågor m.m.

Tfn 08-505 358 42, dan.sjoholm@svenskfast.se

Följ oss på:

www.svenskfast.sewww.mynewsdesk.com/se/svensk_fastighetsformedling

facebook.com/svenskfast • twitter.com/#svenskfast • instagram@svenskfast

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2014 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbets­givare.

Läs mer på svenskfast.se.