Gå direkt till innehåll
Martin Drotz vinnare av Guldhemmet i kategorin Årets husmäklare 2020
Martin Drotz vinnare av Guldhemmet i kategorin Årets husmäklare 2020

Pressmeddelande -

Martin Drotz vinnare av Guldhemmet i kategorin Årets husmäklare 2020

I fredags gick den försenade Hemnetgalan Guldhemmet 2020 av stapeln i Stockholm. Galan som samlar och hyllar enastående insatser inom fastighetsmäklarbranschen från året som gått. På Nobis Hotel i Stockholm prisades branschens främsta profiler och starkaste insatser i sammanlagt 13 kategorier. Martin Drotz, Linköping, kammade hem priset som Årets husmäklare 2020 (exkl. fritidshus) med flest sålda hus i Sverige. Martin har sålt hela 82 objekt för en totalsumma om 347 540 000 miljoner kronor.

Hur känns det efter vinsten?

Det är alltid härligt att vinna. Att få pris för att sälja flest villor i hela Sverige känns fantastiskt kul. Speciellt med den hårda konkurrens som råder samt att jag inte jobbat som mäklare så många år, säger Martin Drotz.

Vad gjorde att du kunde sälja så många hus?

Det är en kombination av många faktorer. Dels lägger jag enormt många timmar och är väldigt målmedveten, jag vill inte hoppa över viktiga steg i kundupplevelse eller resultat för uppdragsgivaren. Jag har jag också en fantastisk uppbackning från familj och kollegor vilket är en förutsättning för att kunna lägga tiden som krävs. Sen är jag en tävlingsmänniska och har en förmåga att snöa in på det jag brinner för och tycker är kul. Jag är bra på det jag gör helt enkelt.

Kommer även detta år att vara lika framgångsrikt?

Ja, jag kommer sannolikt att sälja något fler hus i år jämfört med förra året. Om det räcker för att försvara titeln återstår att se på nästa års Guldhemmet-gala.

Hur är den lokala bostadsmarknaden? Hur kommer den att vara framöver tror du?

Vi upplever som de flesta andra en fortsatt hög efterfrågan på bostäder vilket även framåt gör bostadsmarknaden stabil. Linköping har stark dragkraft med många spännande arbetsgivare, stort universitet och med expansiva planer. Sen är det intressant med att allt fler vill bo lantligare och att man pendlar allt mer i kombination med distansarbete vilket får områden utanför staden att blomma upp på nytt.

Hur firar du?

Det blev en del firande på galan efter prisutdelningen, sen har jag såklart firat med familjen, de är en stor del i det här priset.

Ämnen

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige