Följ Svensk Fastighetsförmedling

Ny kartläggning visar: Här får du mest kvadratmeter för pengarna i Småland

Pressmeddelande   •   Dec 13, 2016 11:00 CET

För en miljon kronor kan du antingen köpa en etta i centrala Jönköping eller en femma i Nässjö kommun. Du kan nämligen få upp till tre gånger så många kvadratmeter bostadsrätt om du väljer att bosätta dig utanför Jönköping eller Växjö. Nässjö kommun toppar även, tillsammans med Sandviken, listan över var du får flest antal kvadratmeter för pengarna i hela landet. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Mäklarstatistik kartlagt hur många kvadratmeter bostadsrätt du får för en miljon kronor i Småland. Totalt ingår sex kommuner i kartläggningen som baseras på prisstatistik från det senaste året. Resultatet visar att du får hela 115 kvadratmeter bostadsrätt i Nässjö kommun för miljonen medan du enbart får 38 kvadratmeter för samma slant i Jönköping. Förutom Nässjö kommun är Oskarshamn och Västervik andra prisvärda kommuner i Småland.

– De tre residensstäderna i Småland har under lång tid haft en stark tillväxt och prisutveckling. Industri-, handels- och tjänsteföretagen har satsat stort och det är förstås en anledning till att det har blivit mer attraktivt att bosätta sig här. Många nyproduktionsprojekt har också påbörjats, vilket säkerställer och tryggar framtiden för regionerna. Den positiva utvecklingen i städerna skapar också ringar på vattnet och spiller över på kringliggande kommuner. Något som exempelvis syns på prisutvecklingen i Oskarshamn, säger Håkan Hellström, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Kalmar.

Topplista: Så många kvadrat får du för en miljon kronor i Småland

Jönköpings kommun 38 kvm
Växjö kommun 42 kvm
Kalmar kommun 51 kvm
Västerviks kommun 95 kvm
Oskarshamns kommun 102 kvm
Nässjö kommun 115 kvm

För ytterligare information, kontakta:
Håkan Hellström, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Kalmar
Mail: hakan.hellstrom@svenskfast.se
Mobil: 0705-49 49 63
www.svenskfast.se/kalmar

Ta gärna del av fullständig statistik på www.maklarstatistik.se

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om statistiken
Statistiken baseras på överlåtelser av bostadsrätter gjorda under november 2015 – oktober 2016. Endast kommuner med omkring 100 försäljningar i genomsnitt per år är med i kartläggningen för att statistiskt säkerställa prisförändringar. Statistiken är framtagen av Svensk Mäklarstatistik AB som ägs av Hemnet HNS AB och som i sin tur ägs av branschorganisationerna Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet, samt Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

Bilaga*

Antal kvadratmeter bostadsrätt för en miljon kronor per kommun (fallande ordning, 1 år)

Kommun Antal kvm för en miljon kr Snittpris per kvm
Jönköpings kommun 38 kvm 26 048 kr
Växjö kommun 42 kvm 23 829 kr
Kalmars kommun 51 kvm 19 581 kr
Västerviks kommun 95 kvm 10 554 kr
Oskarshamns kommun 102 kvm 9 824 kr
Nässjö kommun 115 kvm 8 682 kr

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2015 slog Svensk Fastighetsförmedling rekord i både omsättning och antal sålda bostäder när kedjan förmedlade 32 500 bostäder till ett värde av 65 miljarder kronor. Sedan 1937 har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2016 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget.

Bifogade filer

PDF-dokument