Gå direkt till innehåll
Ny podcast med allt du behöver veta om bostadsaffären

Pressmeddelande -

Ny podcast med allt du behöver veta om bostadsaffären


Att köpa bostad är den största affären för de allra flesta. Trots detta är kunskapen låg. Vad innebär undersökningsplikt? Hur läser jag ett besiktningsprotokoll? Och hur ordnar jag den perfekta visningen? Den 26:e april lanserar Svensk Fastighetsförmedling sin podcast ”Koll på läget” som lär dig allt du behöver veta om bostadsaffären.

Oavsett om du ska köpa eller sälja en bostad finns det mycket att hålla reda på. Och ibland går det väldigt snabbt. ”Koll på läget” är en snabbguide i podcastformat. Här får du veta hur mycket du ska snoka på visningen, vilka budgivningsstrategier som är vanligast och hur du undviker medlemskap i en bostadsrättsförening som kantas av konflikter.

Över 1,5 miljoner svenskar lyssnar någon gång på podcasts. Efter att länge ha präglats av planlöst snackande är trenden nu att lyssnarna vill lära sig något. Det gör de i ”Koll på läget”, en podcast som lär dig allt du behöver veta om bostadsaffären.

- Förr snackade vi om vädret, idag är det bostäder som gäller. Men vet vi vad vi pratar om? Hur många kan förklara begrepp som undersökningsplikt, oäkta bostadsrättsförening eller servitut? Vi har sett att det finns ett stort behov av kunskap, kunskap som våra mäklare har och den vill vi dela med oss av till våra kunder, säger Johanna Gavefalk, Marknad och kommunikationschef på Svensk Fastighetsförmedling.


För ytterligare information, kontakta:

Kicki Erkers, presskontakt, Svensk Fastighetsförmedling

Mail: kicki.erkers@svenskfast.se

Tel: 072 570 56 18

Ämnen

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är den största rikstäckande och oberoende mäklarkedjan. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från till exempel banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2015 slog Svensk Fastighetsförmedling rekord i både omsättning och antal sålda bostäder när kedjan förmedlade 32 500 bostäder till ett värde av 65 miljarder kronor.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige