Följ Svensk Fastighetsförmedling

Ny sajt ska locka tyskar, holländare och norrmän att köpa fritidshus i Sverige

Pressmeddelande   •   Maj 16, 2012 13:56 CEST

Nu blir det enklare för utländska intressenter att söka och köpa fritidshus i Sverige. Svensk fastighetsförmedling lanserar en ny fritidshussajt, på engelska och tyska (”letsmovetosweden” och ”ferienhausschwedensf”). De främsta målgrupperna är tyskar och holländare men även danskar och norrmän, som historiskt sett, har ett stort intresse av svenska fritidshus.

 – Med vår satsning vill vi göra det enklare för utländska intressenter som vill köpa fritidshus i Sverige. Förutom att lista objekt som är till salu så informerar vi även om hur det praktiskt går till när man som utländsk medborgare vill köpa fritidshus i Sverige. Sajten innehåller även information om bland annat skatter och avgifter såsom lagfart som kan vara bra för de att känna till, säger Camilla Tienso, marknadschef på Svensk Fastighetsförmedling.

År 2011 hade hela 35 045 fritidshus utländska ägare, en ökning med 15,3 procent jämfört med för fem år sedan.* Att intresset för fritidshus i Sverige är stort är därmed ingen hemlighet, men tidigare har det saknats en given kanal för utländska intressenter som vill köpa sitt drömfritidshus i Sverige. Det är bakgrunden till Svensk Fastighetsförmedlings nya fritidshussajt som ska underlätta för utländska intressenter att både söka efter och köpa fritidshus i Sverige. Initialt lanseras fritidshussajten på engelska och tyska

 

De regioner som är populärast bland utländska köpare idag är Kronoberg, Västra Götaland Kalmar och Värmland. På fritidshussajten går det att leta fritidshus efter en enkel regionindelning vilket gör att fler områden exponeras för utländska intressenter. Norra Sverige bedöms vara den region där det utländska ägandet kommer öka mest, vilket även bekräftas av SCB:s senaste statistik som visar att antalet utlandsägda fritidshus ökat markant mellan 2010 och 2011.

 – Den nya fritidshussajten blir en stor fördel, både för utländska intressenter, men också för säljarna av fritidshus, som här får en unik exponering mot en starkt intresserad målgrupp i utlandet, säger Camilla Tienso.

 

Adressen till den nya fritidshussajten:
www.letsmovetosweden.com
www.ferienhausschwedensf.de

För mer information om det utländska ägandet av fritidshus i Sverige gå in på www.scb.se.

 

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Bessie Wedholm, presschef, Svensk Fastighetsförmedling.
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se.

Camilla Tienso, marknadschef, Svensk Fastighetsförmedling.
E-post: camilla.tienso@svenskfast.se.

 

*Enligt en kartläggning från SCB som lanserades i mars 2012.

2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling ca 30 000 villor,bostadsrätter och fritidshus samt kommersiella fastigheter ,rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 100 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Läs mer på www.svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.