Följ Svensk Fastighetsförmedling

Nya entreprenörer tar över Svensk Fastighetsförmedling i Borås

Pressmeddelande   •   Dec 27, 2016 10:10 CET

Det är i en bostadsmarknad på högvarv som de tre kompanjonerna drar igång sin nya verksamhet i Borås. Efterfrågan på bostäder är stor och priserna fortsätter stiga. De tre entreprenörerna som tar över Svensk Fastighetsförmedling i Borås är bland annat två erfarna fastighetsmäklare och ytterligare en som till viss del i branchen med kännedom om småföretagandet. Alla tre känner stor entusiasm över nystarten för bobutiken då samtliga nu är på plats.

Bostadspriserna i Borås fortsätter uppåt och för de senaste 12 mån är det främst bostadsrätterna som ökat hela 17 % och för villor ligger ökningen på 11 %. Genomsnittspriset för en villa är nu nästan 2,9 miljoner. – Det ska bli väldigt roligt att ta sig an den här utmaningen, vi brinner båda för att ge bra service och att det är sådan fart på bostadsmarknaden just nu känns extra bra. Vi vet vad kunderna vill ha och vi kan den här regionen utan och innan, säger Johan Karlsson, fastighetsmäklare och ny franchisetagare i Borås.

Totalt är de 5 personer på kontoret som ligger centralt på Österlånggatan i Borås. Både Johan och Jonas har arbetat som mäklare i Borås under många år men då under helt andra varumärken. När de fick veta att Svensk Fastighetsförmedlings bobutik i Borås var till salu bestämde de sig för att ta ett steg vidare i karriären och bli egna företagare. – Det känns tryggt att ha den stora kedjan i ryggen med en stark organisation och ett välrenommerat och omtyckt varumärke. Det tillsammans med vår kunskap och våra redan upparbetade relationer i Borås tror jag kommer att ge oss en bra start på den nya verksamheten, säger Jonas Elmgren, fastighetsmäklare och ny franchisetagare i Borås.

För ytterligare information, kontakta:

Eva Karlsson, regional försäljningschef

Mail: eva.karlsson@svenskfast.se

Mobil: 070-218 55 08

Svensk Fastighetsförmedling är den största rikstäckande och oberoende mäklarkedjan. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från till exempel banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2015 slog Svensk Fastighetsförmedling rekord i både omsättning och antal sålda bostäder när kedjan förmedlade 32 500 bostäder till ett värde av 65 miljarder kronor.