Följ Svensk Fastighetsförmedling

Nyköping: Balkong är mycket värt för bostadsspekulanter i Nyköping

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2009 14:42 CEST

Balkong eller trädgård och ljus inredning med öppen planlösning - så ser nyköpingsbornas drömbostad ut. Det blev resultatet när Svensk Fastighetsförmedling frågade sina mäklare i Nyköping vad deras kunder helst önskar sig när de letar ny bostad.

Svensk Fastighetsförmedlings undersökning bland mäklarna om hur nyköpingsborna vill ha sin bostad visar att man vill bo centralt i villa eller bostadsrätt. Skärgården, närheten till omvärlden via Skavsta och en genuin småstadskänsla är vad som får de boende att trivas i staden.

För många nyköpingsbor är balkong eller trädgård viktigast när man letar ny bostad. På frågan om vad man helst bor nära är skola och dagis viktigt men även närhet till fritidsaktiviteter. Skärgården är självklart uppskattad av de boende här och det märks inte minst på hur Nyköping växer mot vattnet.

- Nyköping är en lagom stor stad med bra kommunikationer både inom staden och till närliggande städer som Stockholm. Bra tågförbindelser och närheten till Skavsta flygplats gör att omvärlden aldrig känns långt bort. Läget gör att många som bor här jobbar i närliggande städer och man kan söka jobb inom en stor radie. Det gör att man kan bo kvar är väldigt länge och byta bostad inom staden. Vi säljer bra både när det gäller villor och bostadsrätter men för många barnfamiljer är drömbostaden en klassisk villa med trädgård, säger Johan Isoz fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Nyköping.

När det gäller väggar och färgsättning är man i Nyköping förtjust i fondväggar i ljusa färger. Samtliga av Svensk Fastighetsförmedlings mäklare i Nyköping ansåg att ljust är det som flest köpare föredrar och helst i kombination med avskalad inredning.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Johan Isoz, Franchisetagare och Fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Nyköping
Mobil: 0705 75 79 02
E-post: johan.nykoping@svenskfast.se

Niclas Strahner, Presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Mobil: 0702 98 38 01
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 000 medarbetare fördelade på cirka 210 kontor runt om i Sverige. Svensk Fastighetsförmedling förmedlade drygt 27 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 37,1 miljarder kronor under 2008.