Gå direkt till innehåll
Ökat intresse för att köpa bostad i Spanien

Pressmeddelande -

Ökat intresse för att köpa bostad i Spanien

Trots pandemi och omfattande nedstängningar valde 510 svenskar att köpa bostad i Spanien under det tredje kvartalet, en ökning på 32 procent jämfört med det andra kvartalet. Petra Wester på Svensk Fastighetsförmedling ser ett ökat intresse där många är beredda att köpa bostad genom digital visning.

Den spanska registreringsmyndigheten Registradores rapporterade i veckan att den spanska bostadsmarknaden under det tredje kvartalet sett en total uppgång av bostadsköp på 33% och en prisuppgång på 0,8 procent jämfört med det första kvartalet. Antalet svenskar som köpte bostad under det tredje kvartalet var totalt 510 stycken, vilket är en ökning med 32 procent jämfört med kvartalet innan.

– Att etablera en mäkleriverksamhet i Spanien under 2020, med omfattande nedstängningar och reseförbud låter kanske som en omöjlig uppgift, men vi har tvärtom sett ett stort intresse från svenska köpare där många köp sker genom digitala visningar, säger Petra Wester, vd för Svensk Fast Utland.

Under våren spekulerade flera experter om ett prisras på upp till 20%, något som hittills uteblivit där marknaden nu snarare tycks återhämta sig efter en sval vår. I Torrevieja, vilket är en av de orter Svensk Fastighetsförmedling har kontor på, har försäljningen under oktober gått starkt med ett ökat intresse från svenska kunder.

– Efter en tids osäkerhet upplever vi nu att fler återigen är intresserade av att köpa bostad i Spanien. Jag tror att många efter ett väldigt avvaktande år vill drömma sig bort och planera för tiden som kommer efter nedsättningarna och pandemins omfattande effekter. Vi är försiktigt optimistiska i Spanien där vi nu ser en minskad smittspridning och att utvecklingen går åt rätt håll, säger Christoffer Krogh, franchisetagare och mäklare, Svensk Fastighetsförmedling Torrevieja.

För mer information:

Petra Wester, vd Svensk Fast Utland
+4672 227 84 58
petra.wester@svenskfast.se

För mer information om Svensk Fastighetsförmedling i Spanien: https://www.svenskfast.se/spanien/

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige