Följ Svensk Fastighetsförmedling

Örebros bostadsrätter hetast i landet

Pressmeddelande   •   Mar 13, 2015 11:00 CET

Bostadsmarknaden i Örebro län är glödhet. Under det senaste året var prisökningen för bostadsrätter hela 30 procent, vilket är den högsta siffran bland landets alla län. De senaste tre månaderna har prisökningen varit mer normal, med 3 procent i länet. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av.

Även i länets största kommun Örebro har bostadsrättspriserna stigit markant. Både priset på villor och bostadsrätter har ökat kraftigt, närmare bestämt med 16 respektive 14 procent under de senaste tolv månaderna. Det senaste kvartalet har prisökningen på bostadsrätter dock avstannat och till och med minskat med 1 procent, samtidigt som villapriserna ökade med 5 procent under samma period. I genomsnitt kostar en bostadsrätt i Örebro just nu drygt 1,6 miljoner eller nästan 20 300 kronor per kvadratmeter. Villorna i kommunen kostar just nu drygt 2,7 miljoner kronor.

– Vi har länge haft en positiv utveckling i Örebro kommun och allt fler väljer att flytta hit. Örebro Universitet bidrar till stor del till denna positiva utveckling och många av studenterna väljer att stanna kvar även när de avslutat sina studier. Detta tillsammans med det låga utbudet på marknaden och att fler människor väljer att köpa sina bostäder har lett till de stora prisökningarna. Just nu är det 40 procent färre bostadsrätter till salu än samma tid förra året och då var utbudet rekordlågtköla antalet ägda boenden. är ngen i Örebrot likvärdig stad som Västerås som har mer än det dubbla antalet ägda boenden. är ,säger Fredrik Sevelin, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Örebro.

Prisstatistik BOSTADSRÄTT – utveckling över 3 och 12 månader*

Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 1 % + 11 %
Örebro län + 3 % + 30 %
Örebro kommun – 1 % + 14 %
*Statistiken för Örebro län baseras på försäljningen av 452 bostadsrätter under december 2014 – februari 2015. Tremånaderssiffran är en jämförelse med september 2014 – november 2014, tolvmånaderssiffran med december 2013 – februari 2014.

Prisstatistik VILLA – utveckling över 3 och 12 månader*
Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 2 % + 11 %
Örebro län + 1 % + 7 %
Örebro kommun + 5 % + 16 %
Karlskoga + 1 % + 2 %
Kumla – 5 % – 7 %

*Statistiken för Örebro län baseras på försäljningen av 226 villor under december 2014 – februari 2015. Tremånaderssiffran är en jämförelse med september 2014 – november 2014, tolvmånaderssiffran med december 2013 – februari 2014. Prisutvecklingen för villor baseras på K/T-talet (Köpesumman/Taxeringsvärdet).


För ytterligare information, kontakta:
Fredrik Sevelin, fastighetsmäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Örebro
Mail: Fredrik.s.orebro@svenskfast.se
Mobil: 0706-59 35 01

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om Svensk Mäklarstatistik AB
Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den enda aktuella och heltäckande prisstatistiken för bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige. Siffrorna baseras på cirka 80 procent av de bostadsaffärer som genomförs via fastighetsmäklare. Prisinformation hämtas då köpekontrakten skrivs och behöver därför inte invänta lagfartshanteringen som tar 3-4 månader. Vi kan därför publicera det faktiska marknadsläget och de prisförändringar som sker varje månad utan den eftersläpning som myndigheter och andra aktörer dras med.

Svensk Mäklarstatistik AB ägs av Hemnet HNS AB som i sin tur ägs till lika delar av branschorganisationerna Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet, samt Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2014 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbets­givare.
Läs mer på svenskfast.se

Bifogade filer

PDF-dokument