Följ Svensk Fastighetsförmedling

Stark prisökning på bostadsrätter i Kalmar

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2014 13:45 CEST

Priserna på bostadsrättsmarknaden i Kalmar län har den senaste tiden stigit rakt uppåt. Under sommarmånaderna har bostadsrättspriserna ökat med 13 procent och under det gångna året de senaste 12 månaderna med 6 procent. Även på villamarknaden har priserna gått uppåt, dock har den ökningen varit mindre markant än bland bostadsrätterna. Villapriserna har nämligen stigit med 5 procent de senaste tolv månaderna och med 3 procent den senaste tremånadersperioden. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av. 

Även i länets största kommun Kalmar har prisuppgången varit tydlig på både bostadsrätter och villor. Sett till de senaste tre månaderna har bostadsrätterna ökat med 4 procent och villorna med 5 procent. Under det gångna året har dock priserna på bostadsrätter i Kalmar sjunkit med 3 procent medan villorna visar på en ökning med 6 procent.

– Efterfrågan på bostäder är just nu mycket stor i Kalmar. Framför allt bostadsrätter och villor, som är i gott skick och har ett bra läge, är i en uppåtgående priskurva. Det är en trend som jag tror kommer att hålla i sig ett bra tag framöver, säger Håkan Hellström, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Kalmar. 


Prisstatistik BOSTADSRÄTT – utveckling över 3 och 12 månader*
 

 

Prisutveckling 3 månader

Prisutveckling 12 månader

Riket

– 4 %

+ 6 %

Kalmar län

+ 13 %

+ 6 %

Kalmar

+ 4 %

– 3 %

*Statistiken för Kalmar län baseras på försäljningen av 307 bostadsrätter under juni 2014 – augusti 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med mars 2014 – maj 2014, tolvmånaderssiffran med juni 2013 – augusti 2013.

Prisstatistik VILLA – utveckling över 3 och 12 månader*
 

 

Prisutveckling 3 månader

Prisutveckling 12 månader

Riket

+2 %

+ 7 %

Kalmar län

+ 3 %

+ 5 %

Kalmar

+ 5 %

+ 6 %

*Statistiken för Kalmar län baseras på försäljningen av 431 villor under juni 2014 – augusti 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med mars 2014 – maj 2014, tolvmånaderssiffran med juni 2013 – augusti 2013. Prisutvecklingen för villor baseras på K/T-talet (Köpesumman/Taxeringsvärdet).


För ytterligare information, kontakta:
Håkan Hellström, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling i Kalmar
Mail: hakan.hellstrom@svenskfast.se                     
Mobil: 0705-49 49 63

Följ oss gärna på: 
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare.  Under 2013 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling 29 500 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av 50 miljarder kronor.

2013 placerar sig återigen Svensk Fastighetsförmedling i toppskiktet med en tredje plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

Om Svensk Mäklarstatistik AB
Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den enda aktuella och heltäckande prisstatistiken för bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige. Siffrorna baseras på cirka 80 procent av de bostadsaffärer som genomförs via fastighetsmäklare. Prisinformation hämtas då köpekontrakten skrivs och behöver därför inte invänta lagfartshanteringen som tar 3-4 månader. Vi kan därför publicera det faktiska marknadsläget och de prisförändringar som sker varje månad utan den eftersläpning som myndigheter och andra aktörer dras med. 

Svensk Mäklarstatistik AB ägs av Hemnet HNS AB som i sin tur ägs till lika delar av branschorganisationerna Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet, samt Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.


Bifogade filer

PDF-dokument