Följ Svensk Fastighetsförmedling

Stark prisuppgång på bostadsmarknaden i Uppsala

Pressmeddelande   •   Okt 14, 2014 13:20 CEST

Priserna på bostadsmarknaden i Uppsala län har den senaste tiden gått spikrakt uppåt. Under det gångna året har priset på både bostadsrätter och villor gått upp med 11 procent. Även de tre senaste månaderna visar på positiva siffror. Bostadsrättspriserna gick då upp med 8 procent, vilket kan jämföras med riket där siffran ligger på en oförändrad nivå. Villorna i Uppsala län visar en prisökning på totalt 5 procent under de tre senaste månaderna. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av.

Statistiken visar även på rejäla prisökningar på kommunnivå i Uppsala för såväl bostadsrätter som villor. Sett till det gångna året har priserna för bostadsrätter gått upp med hela 13 procent och villorna med 12 procent. Detta kan jämföras med siffrorna för riket, där prisutvecklingen för bostadsrätter under det gångna året ökat med 6 procent och villorna med 7 procent.

– Uppsala är en urban och attraktiv stad med många jobb och låg arbetslöshet. Staden har de senaste åren vaknat till liv och är inte längre den sista stationen på pendeln, utan växer långsamt ihop med Stockholm. Samtidigt har vi ett universitet som ständigt lockar studenter från hela landet. När fler vill flytta hit och det finns för få bostäder tillgängliga blir det per automatik högre priser. Uppsala håller visserligen en hög takt i fråga om nyproduktioner, men det räcker ändå inte i relation till den stora inflyttningen, säger Jim Palmquist, butikschef på Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala.

Prisstatistik BOSTADSRÄTT – utveckling över 3 och 12 månader*

Prisutveckling 3 månader

Prisutveckling 12 månader

Riket

+/– 0 %

+ 6 %

Uppsala län

+ 8 %

+ 11 %

Uppsala kommun

+ 9 %

+ 13 %

*Statistiken för Uppsala län baseras på försäljningen av 1 100 bostadsrätter under juli 2014 – september 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med april 2014 – juni 2014, tolvmånaderssiffran med juli 2013 – september 2013.


Prisstatistik VILLA – utveckling över 3 och 12 månader*

Prisutveckling 3 månader

Prisutveckling 12 månader

Riket

+ 1 %

+ 7 %

Uppsala län

+ 5 %

+ 11 %

Uppsala kommun

+ 6 %

+ 12 %

*Statistiken för Uppsala län baseras på försäljningen av 368 villor under juli 2014 – september 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med april 2014 – juni 2014, tolvmånaderssiffran med juli 2013 – september 2013. Prisutvecklingen för villor baseras på K/T-talet (Köpesumman/Taxeringsvärdet).

För ytterligare information, kontakta:

Jim Palmquist, butikschef Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala
Mail: jim.uppsala@svenskfast.se 
Mobil: 0708-24 78 29

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i Swedbank Franchise. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2013 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling 29 500 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av 50 miljarder kronor.

2013 placerar sig åter igen Svensk Fastighetsförmedling i toppskiktet med en tredje plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.
Läs mer på svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument