Följ Svensk Fastighetsförmedling

Stark uppgång på bostadsrättsmarknaden i Blekinge

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2014 13:45 CEST

Bostadsmarknaden i Blekinge län är på uppgång. Den senaste tremånadersperioden har priserna på bostadsrätter i länet ökat med 10 procent och under det gånga året med 9 procent. Även på villamarknaden i Blekinge syns en stabil prisuppgång: både under de senaste tre och tolv månaderna har priserna ökat med 2 procent. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av.

I Blekinge läns största kommun Karlskrona syns en markant ökning av bostadsrättspriserna under året som gått. Sett till den senaste tolvmånadersperioden har priserna på bostadsrätter nämligen stigit med 10 procent i kommunen. På sistone har ökningstakten avtagit något och under de senaste tre månaderna har bostadsrätterna endast ökat med 1 procent. Även villorna visar på en marginell ökning på 1 procent det gångna året men minskar med 2 procent de senaste tre månaderna. 

– Efter en relativt snabb prisuppgång under det senaste året visar nu bostadsmarknaden i Karlskrona på en liten återhämtning i uppgångstakten. I samband med höstens intåg är dock efterfrågan åter stark, något som säkerligen kommer att driva upp priserna ytterligare under de kommande månaderna, säger Håkan Hellström, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Karlskrona.

 
Prisstatistik BOSTADSRÄTT – utveckling över 3 och 12 månader* 

 

Prisutveckling 3 månader

Prisutveckling 12 månader

Riket

– 4 %

+ 6 %

Blekinge län

+ 10 %

+ 9 %

Karlskrona kommun

+ 1 %

+ 10 %

*Statistiken för Blekinge län baseras på försäljningen av 126 bostadsrätter under juni 2014 – augusti 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med mars 2014 – maj 2014, tolvmånaderssiffran med juni 2013 – augusti 2013. 


Prisstatistik VILLA – utveckling över 3 och 12 månader*
 

 

Prisutveckling 3 månader

Prisutveckling 12 månader

Riket

+2 %

+ 7 %

Blekinge län

+ 2 %

+ 2 %

Karlskrona kommun

– 2 %

+ 1 %

*Statistiken för Blekinge län baseras på försäljningen av 188 villor under juni 2014 – augusti 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med mars 2014 – maj 2014, tolvmånaderssiffran med juni 2013 – augusti 2013. Prisutvecklingen för villor baseras på K/T-talet (Köpesumman/Taxeringsvärdet).


För ytterligare information, kontakta:
Håkan Hellström, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling i Karlskrona
Mail: hakan.hellstrom@svenskfast.se                     
Mobil: 0705-49 49 63 

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

 

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare.  Under 2013 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling 29 500 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av 50 miljarder kronor.

2013 placerar sig återigen Svensk Fastighetsförmedling i toppskiktet med en tredje plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

Om Svensk Mäklarstatistik AB
Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den enda aktuella och heltäckande prisstatistiken för bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige. Siffrorna baseras på cirka 80 procent av de bostadsaffärer som genomförs via fastighetsmäklare. Prisinformation hämtas då köpekontrakten skrivs och behöver därför inte invänta lagfartshanteringen som tar 3-4 månader. Vi kan därför publicera det faktiska marknadsläget och de prisförändringar som sker varje månad utan den eftersläpning som myndigheter och andra aktörer dras med. 

Svensk Mäklarstatistik AB ägs av Hemnet HNS AB som i sin tur ägs till lika delar av branschorganisationerna Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet, samt Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.


Bifogade filer

PDF-dokument