Följ Svensk Fastighetsförmedling

Studenter sätter Svensk Fastighetsförmedling i topp

Pressmeddelande   •   Mar 27, 2009 12:16 CET

För tredje året i rad har Svensk Fastighetsförmedling röstats fram till det mäklarföretag som Sveriges studenter helst vill jobba på.

Det visar Universums årliga FöretagsBarometer. För Svensk Fastighetsförmedling är resultatet ett kvitto på att företagets satsning på employer branding är rätt och värdefull.

FöretagsBarometern är en årlig undersökning och i år svarade över 14 000 studenter inom ekonomi, teknologi och data/IT vid Sveriges universitet och högskolor. De företag som placerar sig högt i undersökningen har en stark arbetsgivarimage, något som under de senare åren blivit allt viktigare för att rekrytera kvalificerade medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling arbetar kontinuerligt med employer branding för att säkra företagets långsiktiga konkurrenskraft.

- Det är både fantastiskt roligt och oerhört värdefullt att vi vinner denna utmärkelse. Sedan några år tillbaka arbetar vi målmedvetet med vår satsning på employer branding för att få de bästa studenterna att få upp ögonen för oss. Det är ett viktigt led i vår strävan efter att vara Sveriges bästa fastighetsmäklare - och det blir vi inte utan att attrahera rätt personer, säger Elisabeth Fogelström, rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling.

Att arbeta med employer branding handlar inte enbart om att attrahera studenter. För Svensk Fastighetsförmedling är hela kedjans arbete med att bemöta kunder och bidra med kunskap och erfarenhet till alla intressenter en del i detta arbete. Även den enskilda butikens engagemang och arbete är mycket viktigt för att stärka bilden av Svensk Fastighetsförmedling som en spännande och bra arbetsplats.

Genom att lägga stor vikt vid att hitta rätt personer, vara tydliga i vad som förväntas av dem och vad dessa personer kan förvänta sig av Svensk Fastighetsförmedling, skapas goda förutsättningar som gör företaget väl rustat när konjunkturen vänder.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Elisabeth Fogelström, rekruteringschef Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 08-505 358 36
E-post: elisabeth.fogelstrom@svenskfast.se

Niclas Strahner, presschef Svensk Fastighestförmedling
Telefon: 08-505 358 28
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 000 medarbetare fördelade på cirka 210 kontor runt om i Sverige. Svensk Fastighetsförmedling förmedlade drygt 27 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 37,1 miljarder kronor under 2008.