Följ Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling först i Norden med unik tjänst för iPhone

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2009 09:35 CET

Svensk Fastighetsförmedling lanserar idag som första fastighetsförmedlare i Norden en unik tjänst för alla som har en iPhone. Du får reda på exakt hur långt det är till närmaste bostad som är till salu från den plats du befinner dig på. Bilder, karta, vägbeskrivning, tips om liknande bostäder i närheten och direktkontakt med mäklaren - allt ett klick bort.

Förra veckan var Svensk Fastighetsförmedling först ut på den svenska bostadsmarknaden med en mobil tjänst för alla bostadssökande som bygger på positioneringsteknik.

Nu går man ett steg längre och blir första fastighetsförmedlaren i Norden med en gratis applikation för alla som har en iPhone. Applikationen från Svensk Fastighetsförmedling heter "Hitta Hem".

Till varje bostadstips från Svensk Fastighetsförmedling finns det exakt avstånd i meter, bilder, bostadsfakta, kontaktuppgifter till ansvarig mäklare och aktuell bolåneränta från DnB NOR - allt tillgängligt via iPhonen.

- Var du än befinner dig i Sverige kan du snabbt se exakt hur långt det är till närmsta bostad som finns till salu hos Svensk Fastighetsförmedling. Det spelar ingen roll om du fikar på ett trevligt område i Johanneberg i Göteborg eller Vasastan i Stockholm - med vår nya iPhone-applikation "Hitta Hem" är informationen bara ett klick bort, säger Mårten Wahlström, IT-chef på Svensk Fastighetsförmedling.

- Vi vill visa på hur man effektivt kan uppnå hög nytta med mobila tjänster som verkligen underlättar för användaren. I och med "Hitta Hem" tar Svensk Fastighetsförmedling ut stegen ytterligare och befäster sin ställning som den ledande mäklaren på den digitala bostadsmarknaden, säger Cedrik Leijon, affärsutvecklare, Avantime AB som är de som utvecklat applikationen.Mer information om tjänsten finns på:
Officell sida: www.svenskfast.se/iphone
Informations-video: http://se.youtube.com/watch?v=M0NeTWFY-Hw

Söktjänsten har utvecklats av Svensk Fastighetsförmedling i samarbete med Avantime som har ansvarat för idé, koncept, utveckling och implementering av iPhone-applikationen.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Mårten Wahlström, IT-chef, Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 08-505 358 34
E-post: marten.wahlstrom@svenskfast.se

Cedrik Leijon, affärsutvecklare, Avantime AB
Telefon: 0709-53 67 37
E-post: cedrik.leijon@avantime.se

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i DnB NOR-koncernen. Kedjan har idag cirka 1 000 medarbetare och finns representerat genom över 200 bobutiker i hela landet. Svensk Fastighetsförmedling förmedlande drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter till ett försäljningsvärde av cirka 42 miljarder kronor under 2007. Läs mer på www.svenskfast.se