Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svensk Fastighetsförmedling fortsätter sin satsning i Spanien – nytt kontor i Marbella

Svensk Fastighetsförmedling startade sin Spanien-verksamhet mitt under pandemin i februari 2020 och trots det svåra klimatet har etableringen gått bra och samtidigt som nu både Sverige och Spanien börjar öppna upp fortsätter satsningen med ett nytt kontor i Marbella och flera planerade under året. Målsättningen är att ha 15 kontor i Spanien inom fem år, 25 kontor inom tio år.

Svensk Fastighetsförmedling Real Estate lanserades i februari 2020. Målsättningen var att koppla ihop de behov de svenska kunderna har med den kompetens och de kontakter de har i Spanien. Ett boende i Spanien har länge varit en dröm för många svenskar och intresset har återigen, efter pandemin, ökat kraftigt. Idag kan man även se att det finns en breddning av målgrupper då även yngre med ambition att kunna arbeta delvis från Spanien har ökat.

- Detta är en av många etableringar. Vi hade velat växa betydligt snabbare men pandemin har bromsat oss något. Vi ser att detta är en naturlig och viktig del av vårt övergripande erbjudande. Svensk Fastighetsförmedling har alltid anpassat sig efter våra kunders önskemål och när intresset för Spanien ökar så ökar vi även våra etableringar, säger Liza Nyberg, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

  Svensk Fastighetsförmedling fortsätter sin etablering med kontor i Marbella. Ett område med högre priser jämfört med Costa Blanca och en yngre målgrupp; 35-50 år. Området är intressant då svenska skolan och internationella skolor finns där och är nära flygplatsen Malaga. Idag ser man en stor inflyttning till Marbella med anledning av pandemin, fler är de som man ibland omnämns som ”digitala nomader” och planerar att delvis arbeta från Spanien. Nya franchisetagare är Fredric Thunell som nu senast kommer från Fastighetsbyrån i Marbella och Angelica Svensson.

  Tidigare har Svensk Fastighetsförmedling kontor i Fuengirola och Torrevieja.

  Ämnen

  Kategorier


  Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

  Kontakter

  Henrik Freudenthal

  Henrik Freudenthal

  Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22

  Vi skapar hållbara boendeliv

  Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. Under 2023 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 20 000 bostäder till ett värde av 51 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

  Svensk Fastighetsförmedling
  Vasagatan 28
  11120 Stockholm
  Sverige