Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svensk Fastighetsförmedling i samarbete med BudID för en säkrare budgivning

Svensk Fastighetsförmedlings nästa steg för att öka upplevelsen, tryggheten och transparensen i bostadsaffärer för både våra köpare och säljare är ett samarbete med BudID. BudID är ett budgivningsverktyg som kopplar ihop bostadsspekulant, mäklare och bank med ambitionen att verifiera identitet och lånelöfte. Fr.o.m. 1:a mars kommer tjänsten att finnas tillgänglig.

BudIDs lösning gör att budet på en bostad kan på ett säkert sätt kopplas samman med en köpare som i sin tur kan styrka sitt lånelöfte via en säker koppling till banken. På så sätt erbjuds en tryggare och smidigare bostadsaffär för alla parter. Detta minskar risken för oseriösa budgivare, problem med finansiering senare i processen samt minskar administrationstiderna inför kontraktsskrivningen.

Köparna får prioriterad support vid vunnen budgivning med snabbare hanteringstider för godkännande av bostaden och bolåneansökan. Kunden kan i systemet ansöka om lånelöfte om de inte har detta på plats via våra samarbetspartners. Tjänsten kommer vara integrerad med Ordna och Nordea för att kunderna enkelt ska kunna få hjälp med lånelöfte. Banken får också feedback under budgivningen för att proaktivt kunna kontakta kunden och ge nödvändig support vid behov.

- Vår ambition är alltid att förenkla för köpare och säljare och göra hela processen kring boendelivet enklare. Detta är ett sätt att göra budgivningsprocessen mer transparent och vi vet att ju mindre otydligheter som finns desto tryggare känner sig alla. Vi är övertygade om att detta kommer att uppskattas av både köpare och säljare, säger Erik Wikander, vVD på Svensk Fastighetsförmedling.

Så funkar det:

 • Bud placeras och legitimeras med BankID.
 • De väljer sedan sin bank för verifiering av lånelöfte.
 • Status om lånelöftet finns kvar under hela budgivningen.

- Vi är glada över detta samarbete samt att få vara en del av Svensk Fastighetsförmedlings fortsatta utvecklingsresa. Genom BudID kommer nu bostadsspekulanter via Svensk Fastighetsförmedling att kunna få en prioriterad banksupport under bostadsaffären. Detta ökar tryggheten och transparensen vilket bidrar till en bättre kundupplevelse, säger Sohel Sultan, medgrundare av BudID.

  Faktaruta BudID

  BudID startades 2017 i Uppsala med visionen att erbjuda smarta digitala lösningar anpassade efter varje steg under bostadsköpet. Målet med BudID är att öka kundupplevelsen under bostadsköpet där användarna får rätt information och support vid rätt tidpunkt. Under 2020 lanserades den första tjänsten, identifierad budgivning som idag används av mäklare över hela landet.

  Ämnen

  Kategorier


  Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

  Kontakter

  Henrik Freudenthal

  Henrik Freudenthal

  Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22

  Vi skapar hållbara boendeliv

  Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. Under 2023 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 20 000 bostäder till ett värde av 51 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

  Svensk Fastighetsförmedling
  Vasagatan 28
  11120 Stockholm
  Sverige