Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svensk Fastighetsförmedling lanserar nattrådgivning för att minska stress och oro över bostadsmarknaden

Funderar du över hur räntehöjningarna ska påverka ditt boende, hur du kan energieffektivisera eller om det går att flytta till drömhuset? Då är du inte ensam. En orolig omvärld som skakar om marknaden medför inte bara tuffare tider för många utan kan också skapa nedstämdhet, stress och ångest inför framtiden. Forskning visar att vi oroar oss allra mest nattetid, när vi ligger ensamma och vrider oss i sängen med våra funderingar. Därför erbjuder nu Svensk Fastighetsförmedling kostnadsfri rådgivning om bostadsmarknaden även in på småtimmarna.

Den förändrade marknadsdynamiken har medfört nya frågeställningar och ett större behov av rådgivning kopplat till bostadsfrågor enligt mäklarna på Svensk Fastighetsförmedling. Därför har Svensk Fastighetsförmedling tagit ett aktivt beslut att möta den ökade efterfrågan genom att hålla öppet sin rådgivning även på kvällen och natten.

- Vi har funnits i 85 år och har genom åren tagit våra kunder genom räntekriser, energikriser och livskriser och kan därför svara på det allra mesta om boendelivet. Vi hoppas att kunna bidra med kunskap och trygghet till fler som oroar sig för sin bostadssituation, säger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Svensk Fastighetsförmedling.

För att eventuella nattgrubblare inte ska behöva väcka sambos, föräldrar eller vänner med sina funderingar erbjuds nu rådgivning via chatt och telefon från kl. 20-06. Samtidigt håller företagets 230 bobutiker öppet som vanligt på dagtid för att vägleda sina kunder genom den turbulenta bostadsmarknaden.

- Livet pågår oavsett vad som händer runt omkring och det finns många anledningar till att man behöver byta bostad. Det kan vara att man träffat en ny kärlek och vill flytta ihop, tillökning i familjen, separation eller ett dödsfall – livscyklerna är desamma för de flesta. Även om marknaden just nu viker jämfört med de senaste två rekordåren finns det fortfarande många som behöver byta bostad och vi hoppas nu kunna hjälpa alla de som funderar över sin bostadssituation genom att öka tillgängligheten och hålla öppet även kvälls- och nattetid, säger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Svensk Fastighetsförmedling.

Den turbulenta omvärlden har gjort bostadsmarknaden mer avvaktande än vad vi är vana vid. Ett bostadsköp är för de flesta det största köpet i livet och det är många faktorer att väga in i beslutet.

- Vi förstår att det nu finns ett förstärkt behov av att få professionell rådgivning kopplat till bostadsaffärer och vi vill finnas där när behovet uppstår. Vi har 1200 medarbetare runt om i Sverige som alla vet precis hur överväldigande det kan kännas att ta tag i alla frågor som dyker upp gällande boendelivet, säger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Svensk Fastighetsförmedling.

Nattrådgivningen nås via Svensk Fastighetsförmedlings webbplats svenskfast.se mellan kl 20-06 och finns till att börja med tillgänglig under en provperiod.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22

Vi skapar hållbara boendeliv

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. Under 2023 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 20 000 bostäder till ett värde av 51 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling

Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige