Följ Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling satsar på nästa generations TV

Pressmeddelande   •   Jul 30, 2009 10:46 CEST

Svensk Fastighetsförmedling är först ut på den svenska bostadsmarknaden med att teckna ett samarbetsavtal med Philips om att ingå i deras nya plattform för nästa generations TV, Net TV.

Svensk Fastighetsförmedlings ambition är att ständigt ligga i framkant vad gäller det senaste inom tekniklösningar och fastighetsmäklartjänster. Därför har Svensk Fastighetsförmedling i dagarna tecknat ett avtal med Phillips om att ingå i nästa generations TV-plattform - Net TV.

Internet i TV-soffan
Philips Net TV gör det möjligt att få tillgång till internet direkt från TV:n. Som användare behöver man bara klicka en gång på fjärrkontrollen. Därefter surfar man precis som på datorn - ingen digital TV-box eller abonnemang behövs.

Net TV erbjuder dessutom bra lokala tjänster som ger dig en helt ny TV-upplevelse med ökad möjlighet att interagera. Ökade möjligheter till interaktion är en viktig del av Svensk Fastighetsförmedlings övergripande satsning kring digitala medier. Net TV är därför byggd på Svensk Fastighetsförmedlings nuvarande CMS-system, EPiServer, precis som den prisbelönta hemsidan, www.svenskfast.se.

- Vi satsar löpande på att öka tillgängligheten av information kring bostäder genom digitala medier. Förutom att fortsätta teknik- och innehållsutveckling av hemsidan och mobila lösningar kommer vi nu att erbjuda möjligheten att leta efter bostäder i vardagsrumssoffan via internetansluten TV, säger Mårten Wahlström, IT-chef på Svensk Fastighetsförmedling.

Genom Philips Net TV kommer Svensk Fastighetsförmedling att kunna erbjuda en specialanpassad tjänst som är lika enkel att använda som på din dator. Tala bara om vilken boendeform du är intresserad av och var i landet du vill bo så kommer alla alternativ upp på tv-skärmen.

- Att Phillips NET TV dessutom erbjuds i den nya tv:n Philips Cinema 21:9, med bio-formatet 21:9 på skärmen, passar vår mäklartjänst mycket bra. Professionella bilder blir ett allt viktigare inslag i marknadsföringen av bostäder och det finns nog inget bättre sätt att göra bostaden rättvisa än att visa bilderna i ett format som är näst intill en optimal filmupplevelse, säger Mårten Wahlström.För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Mårten Wahlström. IT-chef, Svensk Fastighetsförmedling.
Telefon. 08-505 358 34
E-post: marten.wahlstrom@svenskfast.se

Niclas Strahner, Presschef, Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 08-505 358 28
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se www.svenskfast.se

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 000 medarbetare fördelade på cirka 210 kontor runt om i Sverige. Svensk Fastighetsförmedling förmedlade drygt 27 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 37,1 miljarder kronor under 2008. Läs mer på

Bifogade filer

Word-dokument