Gå direkt till innehåll
Liza Nyberg, vd för Svensk Fastighetsförmedling
Liza Nyberg, vd för Svensk Fastighetsförmedling

Pressmeddelande -

Sveriges mest rekommenderade mäklare arbetar hos Svensk Fastighetsförmedling

Sju av de tio mest rekommenderade mäklarna i Sverige, så väl som Sveriges mest rekommenderade mäklare, jobbar för Svensk Fastighetsförmedling, det visar statistik från den oberoende rekommendationssajten Reco. 

Enligt Reco jobbar även de mest rekommenderade mäklarna i landets tre största städer: Stockholm, Göteborg och Malmö för Svensk Fastighetsförmedling.

Liza Nyberg, VD, på Svenska Fastighetsförmedling, ser hårt arbete, goda verktyg och en bra utbildning bakom de senaste siffrorna och är stolt över den stora överrepresentationen av mäklare från Svensk Fastighetsförmedling på Recos topplistor.

– Vi är otroligt stolta över att så många rekommenderar våra mäklare för bostadsköp och försäljning. Det visar på att vår strategi att bygga en stark organisation som investerar i utbildning, bra verktyg och vårt varumärke ger resultat, säger Liza Nyberg.

I samtliga av Sveriges tre största städer jobbar den mest rekommenderade mäklaren för Svensk Fastighetsförmedling, i Malmö är det Daniel Karlsson, i Göteborg Therese Krafft och i Stockholm Cesar Fuentes. Men mest rekommenderad av alla mäklare i Sverige är dock Mohammed Mouaid från Nyköping som bara varit mäklare i två år, han är även den mäklare i Sverige som rankas som mest trovärdig enligt Reco.

– Det är med både stolthet och ödmjukhet som jag tar emot de här fina utmärkelserna. Som mäklare måste man förtjäna och förvalta sina kunders förtroende varje dag och då fungerar den här typen av omdömen som ett bra verktyg för att fortsätta utvecklas. I korthet upplever jag att det kunden värdesätter högst är relationen, målmedvetenhet och kraften i att ha en stark och hjälpsam organisation i ryggen, säger Mohammed Mouaid, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling Nyköping.

Den heta bostadsmarknaden med ökad försäljning och markant prisökning gör att mäklarna har mycket att göra. Enligt Svensk Mäklarstatistik har prisbilden för villor gått upp med 5,5% de senaste tre månaderna, och i - jämförelse med 2019 har priserna hittills gått upp med 9,6% under 2020. För bostadsrätter är ökningen under året nästa lika stor där priset gått upp 6% de senaste tre månaderna och 5,5% för det gångna året. Pandemin, som spåddes påverka marknaden negativt har tvärtom gjort marknaden ännu hetare. För Svensk Fastighetsförmedlings del innebar sommarmånaderna de högsta försäljningssiffrorna i företagets 83 åriga historia.

– Just nu har vi en marknad med stark prisutveckling samtidigt som det också finns en stor osäkerhet sett till att omvärlden står inför stora utmaningar i och med en ökad smittspridning, nedstängningar och ett oroligt val i USA. I ett sånt läge är mäklarens professionalism, trygghet och kunskap viktigare än någonsin, därför känns det förstås väldigt tryggt att vi är den mest rekommenderade partnern vid bostadsköp och försäljning i landet, säger Liza Nyberg.

Reco är en av Sveriges största oberoende plattformar för kundomdömen. Statistiken är från perioden juli, augusti och september och är baserad på skriftliga omdömen från Recos användare. Reco mäter kundnöjdhet i tre kategorier där “mest rekommenderad” är den med högst tillförlitlighet då den bygger på störst underlag av rekommendationer. De andra kategorierna är “bäst betyg” och “mest trovärdig”. Reco sammanställer kvartalsvis en lista på de tio främsta mäklarna i varje kategori där totalt 19 av de 30 främsta under det tredje kvartalet var mäklare hos Svensk Fastighetsförmedling. 


För ytterligare information, kontakta:

Casper Törnblom, presskontakt

Mail: casper.tornblom@svenskfast.se

Mobil: 073–653 83 05

Ämnen

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige