Följ Svensk Fastighetsförmedling

Sveriges minsta hus såldes dyrt

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2015 15:44 CET

Svensk Fastighetsförmedling har under 2015 fortsatt att stödja kampen mot barncancer. I december månad sålde mäklarkedjan dockhus som inretts av kända inredningsprofiler. Svensk Fastighetsförmedlings mäklare höll, som vanligt, i både visning och budgivning. Försäljningarna har gått bra och tillsammans landade summan för dockhusen på 76 700 kronor, som nu skänks direkt till Barncancerfonden.

Flera av dockhusen inreddes av kända inredningsprofiler, bland annat Karin Mannerstål och Willy Björkman. Husen såldes via mäklarkedjans bobutiker runt om i hela landet. Budgivningarna för dockhusen avslutades den 17 december och tillsammans uppgick försäljningarnas värde till 76 700 kronor. Dyrast var dockhuset som såldes i Malmö, inrett av Mija Kinning, där slutpriset hamnade på 24 000 kronor. Det innebär att kvadratcentimeterpriset blev 8,5 kronor.

Att stödja kampen mot barncancer har under året engagerat hela Svensk Fastighetsförmedling. Genom olika kampanjer har totalt drygt två miljoner kronor samlats in till Barncancerfonden.

– Vi fortsätter att stödja kampen mot barncancer genom att göra det vi kan allra bäst; att sälja hus. Både inredare och mäklare har gjort ett oerhört bra jobb och pengarna vi nu fått in skänks direkt till Barncancerfonden. Vårt dockhusprojekt är en del av ett större engagemang där vi under året samlat in pengar till organisationen. Vi kan nu ge en stor julklapp till några av de som behöver det allra mest, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Några av dockhusens inredare:

Göteborg – Hanna Wessman, inredare, programledare och bloggare på den egna portalen Hannas Room.
Luleå – Karin Mannerstål, grafisk formgivare, designer och programledare.
Malmö – Mija Kinning, inredare, scenograf och programledare.
Stockholm – Gustav Broström, bloggare och stilleben-expert.
Uppsala – Willy Björkman, TV-profil och snickare, Agneta ”Nulle” Eriksson, inredare.

Se husen på www.svenskfast.se/dockhus

För ytterligare information, kontakta:
Kicki Erkers, presskontakt
Mail: kicki.erkers@svenskfast.se
Mobil: 072-570 56 18

Följ oss gärna på
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2015 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

Bifogade filer

PDF-dokument