Följ Svensk Fastighetsförmedling

Unikt byggprojekt i Gertrudsvik Sjöstad i Västervik: Byggstart för havsnära bostadsrätter

Pressmeddelande   •   Nov 21, 2012 10:42 CET

I veckan blev det klart att produktionen av de havsnära bostadsrätterna i Gertrudsvik Sjöstad i Västervik kan sätta igång. Produktionen av de nya lägenheterna kommer att starta den 1/12. Unikt med bostadsrättshuset på Sjöstadsvägen 8 är att fastighetsbolaget Gertrudsvik Fastighets AB som står bakom produktionen valt att restaurera en befintlig byggnad till nybyggnadsstandard i stället för att bygga ett helt nytt hus.

Försäljningen av bostäderna på Sjöstadsvägen 8 nådde i veckan upp till den nivå som krävdes för att fastighetsbolaget Gertrudsvik Fastighets AB kunde starta byggnationen. Bostadsrättshuset beräknas vara färdigt i november 2013.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra kunder detta unika boende och det känns spännande att byggnationen nu är igång. Vi ser väldigt mycket fram emot att välkomna 24 lägenhetsinnehavare i slutet av nästa år, säger Anna Jeansson, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Västervik.

Bostadsrättshuset på Sjöstadsvägen 8 ligger havsnära och de boende kommer, utöver den fantastiska utsikten, ha tillgång till en gemensam inomhuspool samt spa- och relaxanläggning. Där kommer även finnas ett soldäck med pergola samt bastu och trevliga omklädningsrum. Ett färdiginrett gym samt vinkällare kommer också stå klart när de boende flyttar in. Närliggande garage finns i anslutning till huset samt möjlighet att hyra båtplats vid de nybyggda pontonbryggorna i området.

Intressant med bostadsprojektet Gertrudsvik Sjöstad är att fastighetsbolaget Gertrudsvik Fastighets AB valt att restaurera en befintlig byggnad till nybyggnadsstandard i stället för att bygga ett helt nytt hus, vilket ger lägenheterna en annan rymd samt väsentligt lägre byggkostnader. Detta avspeglar sig även i försäljningspriserna som är lägre än normalt vid nyproduktion av den här typen av bostäder.

Vill du veta mer om Sjöstadsvägen 8, gå in på: http://www.svenskfast.se/gertrudsvik

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Anna Jeansson, Franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Västervik
Telefon: 0490-822 40
E-post: anna.vastervik@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om Gertrudsvik Fastighets AB
Gertrudsvik Fastighets AB ägs av Executive Property AB, som är ett fastighetsbolag med
kommersiella fastigheter i Öresundsregionen samt utvecklingsprojekt i Västervik och i svenska fjällen. I Västervik äger koncernen Gertrudsviks Fastighets AB och systerbolaget Gertrudsviks Sjöstad AB byggnader med lokalyta om drygt 40 000 kvadratmeter och 150 tomter. Executive Property AB ingår i koncernen med fastigheter i Tyskland, Luxemburg, Holland och Danmark, men som nu koncentrerar fastighetsbeståndet till Öresundsregionen och utvecklingsprojekten i Västervik och i svenska fjällen.

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.