Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Uppsala: Balkong är populärt för bostadsspekulanter i Uppsala

Balkong, ljust inrett och nära till dagis - så ser uppsalabornas drömbostad ut. Det blev resultatet när Svensk Fastighetsförmedling frågade sina mäklare i Uppsala vad deras kunder helst önskar sig när de letar ny bostad.

Svensk Fastighetsförmedlings undersökning bland mäklarna om hur uppsalaborna vill ha sin bostad visar att de gamla bevarade kvarteren, Fyrisån och småstadskänslan står dem väldigt nära och är en viktig faktor när man letar bostad i Uppsala. Det är också det som många älskar med staden och en anledning till att man bor här. Helst bor man i en villa strax utanför stadskärnan.

Förutom närheten till natur och parker prioriterar många balkong och trädgård när de köper bostad, kakelugn, bastu eller badkar är inte lika prioriterat. På frågan om vad man helst bor nära är dagis och skola viktigt följt av kommunikationer och jobbet. Kommunikationerna i Uppsala är goda både inom staden och till närliggande städer. Det är en extra viktig faktor för många uppsalabor då många pendlar till jobb i närliggande städer.

- Vi som bor i Uppsala uppskattar väldigt mycket att det finns en småstadskänsla i en stor stad. Det finns bra kommunikationer till exempelvis Stockholm och man kan bo här och söka jobb inom en stor radie. Vi säljer en hel del bostadsrätter men för framförallt barnfamiljer är villa fortfarande målet och drömbostaden, säger Elisabeth Mattsson-Barkman fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala.

När det gäller väggar och färgsättning är man i Uppsala förtjust i målade väggar i ljusa färger. Samtliga av Svensk Fastighetsförmedlings mäklare i Uppsala ansåg att ljust är det som flest köpare föredrar och helst i kombination med avskalad inredning. Skicket på bostaden ska allra helst vara nyrenoverad.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Elisabeth Mattsson-Barkman, Franchisetagare och Fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala
Telefon: 018 17 25 80
E-post: elisabeth.uppsala@svenskfast.se

Niclas Strahner, Presschef Svensk Fastighetsförmedling
Mobil: 0702 98 38 01
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 000 medarbetare fördelade på cirka 210 kontor runt om i Sverige. Svensk Fastighetsförmedling förmedlade drygt 27 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 37,1 miljarder kronor under 2008.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Kaisa Lundberg

Kaisa Lundberg

Presskontakt PR & Communications Specialist 070-7898821
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165
Jennie Skogsborn Missuna

Jennie Skogsborn Missuna

Presskontakt CXO 073-152 46 50

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige