Följ Svensk Fastighetsförmedling

Västerås: Vitt och avskalat om västeråsarna får välja

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2009 16:16 CEST

Nyrenoverad, fondtapet och balkong - så ser västeråsarnas drömbostad ut. Det blev resultatet när Svensk Fastighetsförmedling frågade sina mäklare i Västerås vad deras kunder helst önskar sig när de letar ny bostad.

Svensk Fastighetsförmedlings undersökning bland mäklarna om hur västeråsarna vill ha sin bostad visar att balkong eller trädgård prioriteras högt. 60 procent av mäklarna anger att balkong eller trädgård är en av de saker som västeråsarna helst vill ha i en bostad medan kakelugn, bastu och badkar inte är lika viktig.

På frågan om vad man helst bor nära visar mäklarnas svar att många vill bo strax utanför stadskärnan, ha nära till naturen och Mälaren men samtidigt inte bo allt för långt från jobbet.

- Närheten till fritidsaktiviteter, båtliv och Mälaren är viktigt för många västeråsare. I city har man nära till allt men naturen är aldrig långt bort och det uppskattas mycket av oss som bor här. En annan viktig aspekt med Västerås är att vi har väldigt bra kommunikationer. Det bidrar till att många som bor här jobbar i närliggande städer som exempelvis Stockholm och man får mycket mer hus för pengarna i Västerås, säger Göran Jönsson fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Västerås.

När det gäller väggar och färgsättning är västeråsarna väldigt förtjusta i fondtapeter och ljusa färger. Samtliga av Svensk Fastighetsförmedling mäklare i Västerås ansåg att ljust är det som flest köpare föredrar. Skicket på bostaden ska allra helst vara nyrenoverad.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Göran Jönsson, Franchisetagare och Fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Västerås
Mobil: 0708 73 11 35
E-post: goran.vasteras@svenskfast.se

Niclas Strahner, Presschef Svensk Fastighetsförmedling
Mobil: 0702 98 38 01
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 000 medarbetare fördelade på cirka 210 kontor runt om i Sverige. Svensk Fastighetsförmedling förmedlade drygt 27 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 37,1 miljarder kronor under 2008.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.