Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svensk Fastighetsförmedling i unikt samarbete med Högskolan i Gävle

Svensk Fastighetsförmedling och Högskolan i Gävle utökar nu sitt samarbete. Hittills har det omfattat tre omgångar om totalt cirka 90 mäklarstudenter i Svensk Fastighetsförmedlings Mäklarskola. Men redan innan den första studenten blivit klar med sin utbildning anses resultatet så lyckat att mäklarkedjan valt att förlänga avtalet om Mäklarskolan. Samtidigt finansieras en doktorandtjänst på högskolan – med målsättningen att ytterligare utveckla fastighetsmäklarnas villkor och erbjudande mot kunderna.

Högskolan i Gävle och Svensk Fastighetsförmedling har under många år samarbetat med bland annat deltagande i mentorprogram, gästföreläsningar och arbetsmarknadsdagar. 2015 stärktes banden ytterligare då en omfattande utbildningsverksamhet startades med Svensk Fastighetsförmedlings Mäklarskola. Satsningen har varit lyckad och de första mäklarstudenterna, blev färdiga i början av december. Samarbetet kring Mäklarskolan har förlängts med i första hand två år och ytterligare fyra omgångar.

För att ytterligare bidra till att utveckla utbildningen, branschen och mäklarens yrkesroll i stort, tas nu ännu ett steg. Den nya forskningstjänsten sträcker sig över minst 2,5 år och syftet är att bland annat undersöka hur mäklarföretag kan förbättra relationen med kunderna, stärka sin kompetens och att öka yrkets attraktivitet.

– Vi är oerhört stolta och glada över att kunna ta detta stora steg. Samarbetet är det första i sitt slag inom vår bransch och vi är övertygade om att Högskolan i Gävle är den perfekta partnern för oss. Vi har i flera år rankats som en av de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige och så sent som i fjol prisades vi för vår service. Vi tror att detta går hand i hand – trivs medarbetarna så märks det. Därför tänker vi fortsätta satsa på att utveckla vårt erbjudande mot både anställda och kunder, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Utifrån ett marknadsförings- och ledarskapsperspektiv avser doktorandens forskning att fokusera på anställnings- och arbetsvillkor inom fastighetsmäklarbranschen samt dess påverkan på faktorer som prestation, kundnöjdhet, personalomsättning och långsiktigt ekonomiskt resultat.

– På Högskolan i Gävle bedriver vi forskning för en samhällsutveckling som värnar den miljö människor finns i. Projektet har direkt bäring på en hållbar livsmiljö för människan, något som alltid är i fokus för våra forskningsinsatser. Detta är ett bra exempel på Högskolans samverkansarbete och bidrar till att stärka utbytet mellan akademi och näringsliv, säger Maj-Britt Johansson, rektor på Högskolan i Gävle.

För ytterligare information, kontakta:
Kicki Erkers, PR- och internkommunikationsansvarig
Mail: kicki.erkers@svenskfast.se
Mobil: 072-570 56 18

Följ oss gärna på
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Ämnen

Taggar


Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2016 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 30 000 bostäder till ett värde av 62 miljarder kronor. Sedan 1937 har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2016 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt Vd 0763 010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige